Heftig debat: Hvor langt må pædagoger gå?

Heftig debat: Hvor langt må pædagoger gå?

image title: 
Foto: BlueOrange Studio/123rf.com
Blandt de mange holdninger om hvorvidt pædagoger burde kysse børnene, er især Marielouise Krogh Nielsen enig i reglerne, som kommenterer følgende på BTs Facebook-side:

”Der fand­­­me ingen pædagog der skal kysse mit barn, hverken i håret eller andre steder, det kun familien der må kys Mit barn. Det virker forkert at et "fremmede" menneske skal kysse mit barn. Ej ellers tak.”

Flere er enige.

”Jeg synes overhovedet ikke det hører hjemme nogen steder, at pædagoger skal gå og kysse på børnene. Kramme og nusse, JA! Det er rigeligt med omsorg længere bør det ikke gå efter min mening!” skriver Spyros-Diana Glad Bakouyan.

LÆS OGSÅ: Sparer på ældrepleje, men bruger formue på kunst

Baggrunden for at flere børnehaver benytter sig af ’kyssereglen’ er, at de beskytter mod falske pædofilianklager. Det fortæller Else-Marie Buch Leander, der er forsker i institutioners forebyggelse af seksuelle overgreb mod børn ved Aarhus Universitet.

”I den proces, hvor dét at vise glæde for et barn er blevet mistænkeliggjort, er der opstået en angst for, at ens handlinger kan misforstås,” siger Else-Marie Buch Leander.

Men selvom reglerne i teorien burde beskytte pædagogerne mod pædofilianklager, har de tilsyneladende haft den modsatte effekt på en læser, der udtrykker sin utilfredshed på Facebook:

”Jeg orker snart ikke at arbejde i børnehave længere!!! Synes al almindelig kontakt efterhånden gøres til noget unaturligt og "beskidt", og at vi alle er pædofile, hvis vi giver ungerne et mys. Hvis der kommer sådanne regler i den kommune, jeg arbejder i, vil jeg seriøst overveje at finde et andet arbejde,” skriver Maiken Toftegaard Kristensen.

BTs Facebook-afstemning af debatten viser, at 56 procent mener, at det er OK, at pædagogerne kysser børnene, mens 44 procent er imod.

Hvilken side hælder du til?

BT 
Tags: