Heftig debat: Hvordan bør børnepenge bruges?

Heftig debat: Hvordan bør børnepenge bruges?

Sponsoreret indhold

På sin blog stillede den 27-årige blogger Johanne Mygind spørgsmålet, om børnepenge egentlig er penge til barnet eller til hele familien. Kort tid efter kom alle reaktionerne.

Onsdag modtog de danske børnefamilier børnepenge fra staten, men er de øremærket til barnet eller går de til hele familiens fælleskasse? Det spørgsmål er danskerne uenige om, viser en ny måling, som Megafon har foretaget for TV 2.

Et flertal på 53 procent mener, at børnepenge indgår som en del af husstandens økonomi, og der kan ikke sættes ord på, hvor mange penge, der bliver brugt på hvad. Derimod mener 21 procent, at pengene er øremærket til barnet, hvor 25 procent svarer, at pengene både er øremærket barnet og indgår i husholdningen.

LÆS OGSÅ: Danskere vil have alternative behandlinger hos lægen

En af dem, der har valgt at børnepengene skal indgå i husstandens økonomi, er blogger Johanne Mygind. Da hun ved sidste udbetaling i april tog på shoppetur i H&M, hvor hun både købte bluser og undertøj til sin treårige datter Augusta, samt buksedragt, sko og nederdel til sig selv, lagde hun et billede op af sine nye køb på den populære tjeneste Instagram, hvor hun nede under skrev:

”Fejrer børnepenge. Kender i det? Skal til barnedåb og bryllup i maj/august, så jeg planlægger allerede.”

Udmeldingen afledte hurtigt forskellige kommentarer fra hendes følgere. Nogle udtrykte forargelse over, at hun kunne finde på at bruge børnepengene på sig selv, mens andre bakkede Johanne Mygind op.

Efterfølgende bragte Johanne Mygind debatten videre på sin blog nutidensmor.dk. Her skrev hun, at børnepenge ikke nødvendigvis er barnets. Hun understregede også, at det ikke betyder, at datteren ikke får gavn af børnepengene. Til gengæld betyder det, at pengene indgår i husholdningen, så familien kan få økonomien til at løbe rundt.

”Alle indtægter ryger ned i samme pulje, og dem bruger vi både på vores datter og os selv. Vi venter ikke med at købe sko til Augusta, til der kommer børnepenge, men gør det, når hun mangler det,” siger Johanne Mygind og uddyber: 

”Når der så er økonomi d. 20 til en ny nederdel til mig, er det jo, fordi jeg tidligere har lagt ud for sko, tøj, bleer og dagsinstitution til Augusta – og i sidste ende får hun derfor også mere, end staten udbetaler. Det sker bare løbende.” 

Hvordan mener du, at børnepengene skal fordeles?

TV 2