Hegn opføres for at undgå illegale flygtninge.

Hegn opføres for at undgå illegale flygtninge.

image title: 
Foto: leskas/123rf.com
Hegnet blev opført natten til mandag, og står nu klart til, at den id-kontrol, som blev vedtaget i Sverige, kan træde i kraft fra den 4. januar.
 
Det er den sydlige perron på stationen, hvor togene kører til Sverige, som er blevet ombygget, og det er derfor kun id-kontrollerede personer, som kan få adgang.
 
Den nordlige perron vil bliver tilgængelig for alle rejsende. For at undgå, at flygtninge uden id—papirer tager springet fra nord-perronen over til syd-perronen, er et hegn blevet opført imellem sporene. Dette skal sikre, at alle rejsende kommer igennem id-kontrollen, inden de fortsætter mod Sverige.
 
LÆS OGSÅ: Hver tiende dansker hader julen
 
Det er virksomheden, der står for transporten til Sverige, der har ansvaret for, at passagererne ombord har gyldige identifikationspapirer.
 
For nordiske personer, der opholder sig lovligt i landet, vil et kørekort eller andet gyldigt id være nok til at komme igennem kontrollen.
 
Hver dag pendler 20.000 mennesker over Øresund for at arbejde. Mere end 90 procent rejser fra Sverige til Danmark. Omkring 9500 af disse er svenskere.
 
Synes du, at Danmark skal følge Sverige og indføre grænsekontrol? Del din mening i debatten.
 
Tv2
Tags: