Helle Thorning afslutter politisk kapitel

Helle Thorning afslutter politisk kapitel

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I går, den 29. marts, skulle Helle Thorning Schmidt (S) sige farvel til dansk politik for at blive direktør i den humanitære organisation, Save the Children International, skriver Jyllandsposten.
 
”Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært, og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål,” udtalte hun onsdag aften i en pressemeddelelse og tilføjede:
 
”Jeg kan ikke forestille mig en bedre sag, og jeg ser frem til at arbejde sammen med vores engagerede medarbejdere i hele verden.”
 
Save the Children International er en global organisation, der har fokus på børn vilkår, og det er her den danske afdeling af Red Barnet hører under.
 
Men det har ikke været uden kamp, at den socialdemokratiske eks-statsminister har landet jobbet som direktør for den humanitære organisation.   
 
LÆS OGSÅ: 23-årig kvinde: 18-årige skal kunne fedmeopereres

I sommeren 2014 var hun med i slutspillet om at blive den nye formand for Det Europæiske Råd, og senere kastede hun sig ind i kampen for at blive FN’s flygtningehøjkommissær. Begge gange gik jobbet til en anden kandidat.
 
Med Helle Thornings exit bliver der sat punktum i hendes karriere i dansk politik, som startede i 2005, da den dengang ukendte europaparlamentariker meldte sig som formandskandidat for socialdemokraterne.
 
Hun blev valgt som både formand og folketingsmedlem og begge poster holdt hun på i mere end ti år. Ved valget i 2011 blev hun statsminister og dannede regering med De Radikale og SF. Efter nederlagt til valget i 2015, valgte hun at trække sig som partileder, og Mette Frederiksen overtog som S-formand.
 
Helle Thorning-Schmidt tiltræder sin nye stilling i London i april.
 
I anledning af Helle Thorning-Schmidts farvel, kan du dele dine meninger om hendes tid i dansk politik i debatten.
 

Jyllandsposten