Helle Thorning: Bådflygtninge er ikke vores ansvar

Helle Thorning: Bådflygtninge er ikke vores ansvar

image title: 
Helle Thorning-Schmidt/SF.dk
På dagen hvor Helle Thorning-Schmidt rejser til EU-topmøde i Bruxelles klargør hun, at ansvaret for bådflygtningene i Middelhavet er Afrikas eget ansvar.

”Derfor skal vi tale med Den Afrikanske Union om, at de skal forbedre forholdene. Og vi skal tale med de enkelte lande om, hvordan de i højere grad kan bevogte deres egne grænser,” udtaler statsministeren til Ekstra Bladet. 

Dermed modsiger hun justitsministeren, Mette Frederiksen, som tidligere på ugen erkendte at Danmark, sammen med EU, burde påtage sig et medansvar overfor flygtningeproblematikken i Middelhavet.

Helle Thorning-Schmidt erkender dog at EU, som institution, bærer et ansvar for at løse flygtningekatastrofen.

LÆS OGSÅ: Australien til EU: Send flygtninge tilbage

”Alle har et ansvar i den her situation. Vi ser hundredvis af mennesker, der mister livet og drukner i Middelhavet. Så ja, hele Europa har et ansvar. Det er selvfølgelig derfor, at Danmark går ind i situationen,” fortalte statsministeren.

Regeringen fortsætter en fejlagtig stime, og håndteringen af Middelhavsproblemet er kritisabelt.

”Man kører videre med en forfejlet politik, som man tidligere har set har fejlet. (…) Jeg synes det er en dybt kynisk strategi. Danmark burde gå efter at få redningsindsatsen forbedret, men det er desværre ikke statsministerens holdning." siger Enhedslistens EU-ordfører, Nikolaj Villumsen.

Venstre bakker op om Helle Thornings håndtering af problematikken.

”Statsministeren lægger op til, at vi fra dansk side støtter op om de initiativer, vi nu kan, og det bakker vi op om,” fortæller Venstres EU-ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.
 
Ekstra Bladet