Her ændres prisen på din togrejse

Her ændres prisen på din togrejse

image title: 
Francis Dean/123rf.com
De nye priser og regler for togrejser får stor betydning for mange rejsende, der kan se frem til enten forbedret eller forringet vilkår.

Rejsende fra Helsingør, Hundested og Store Heddinge bliver påvirket negativt af de ændrede takster, og de kan se frem til højere priser  på den daglige transport.
 
”Det er naturligt, at nogle oplever, at de skal betale mere for et dårligere produkt, men det er et udtryk for, at vi skal have et ensartet system på hele Sjælland,” fortæller Eskil Thuesen Centerchef for Movia til Politiken.

LÆS OGSÅ: Husk at tjekke dine feriepenge

Anderledes ser det ud for rejsende fra Holbæk, Ringsted og Slagelse, der vil opleve et prisfald. Særligt rejsende mellem Næstved og København kan glæde sig over de nye takspriser, der vil betyde en besparelse på 420 kroner om måneden på deres pendlerkort.
 
Ifølge Eskil Thuesen er prisfaldet fair, idet priserne på disse strækninger tidligere har været urimelige høje.
 
”De kunder, der kommer ind fra Holbæk og Næstved og Ringsted i dag er jo ligeså trofaste rejsende, som dem, der oplever prisstigninger. Og det er vel meget rimeligt, at det ikke er meget dyrere at rejse ind til København fra Ringsted end det er fra Borup, når der kun er en stations forskel," udtaler Eskil Thuesen
 
Til trods for forskellige prisændringer på strækningerne, vil alle rejsende fremover opleve samme rabat på rejsekortet.
 
”Til gengæld får vi ens priser, ens rabatter og vi får sikret, at rejsekortet altid vil være billigere end at købe en enkelt billet," fortæller Eskil Thuesen til Politiken.

Rabatterne omfatter blandt andet 20 procent på rejser udenfor myldretiden, der tidligere kun har været gældende i hovedstadsområdet, og som nu vil gælde på hele Sjælland og øerne. Omvendt vil mængderabat ikke længere være gældende.

De ændrede vilkår betyder, at det for nogle rejsende bedre vil kunne svare sig at skifte fra rejsekort til periodekort.
 
Prisændringerne kommer i kølvandet på skarp kritik fra Rigsrevisionen i august 2015. Formålet med de ændrede priser er at skabe større gennemskuelighed.

Ifølge Politiken vil nogle rejsende opleve prisstigninger på op imod 25 procent, men Movia fastlægger, at 96 procent af de rejsende maksimalt vil opleve prisstigninger på op til 5 procent.
 
Får de nye takster betydning for dig?

Politiken
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter