Her bliver en muslim nu borgmester

Her bliver en muslim nu borgmester

image title: 
Foto: ljupco/123rf.com

Sadig Khan er navnet på Londons nye borgmester. Han er 45 år og muslim med pakistansk baggrund.

Det står klart, efter optællingen af stemmerne til Londons lokalvalg er færdiggjort, og Labour-politikeren nu officielt er blevet udnævnt til Londons nye førstemand med en historisk stor margin.

Med 57 procent af stemmerne, var der tale om en klar sejr over den konservative modkandidat, Zac Goldsmith.

Det svarer til, at 1.310.143 millioner personer har sat deres kryds ud for Khans navn, hvilket er mere end 300.000 flere stemmer end Goldsmith fik. Ifølge avisen The Guardian er der tale om en historisk stor margin.

LÆS OGSÅ: Dansk skole afviser kvinder med niqab

“Tak, London. Jeg havde aldrig drømt om, at en som mig kunne blive valgt som Londons borgmester. Jeg vil sige tak til hver eneste beboer i London for at gøre det umulige muligt i dag,” siger Sadiq Khan i sin sejrstale.

Khans religiøse baggrund er ikke gået ubemærket hen under valgkampen. Goldsmith og det konservative parti har ved flere lejligheder forsøgt at koble Khan sammen med ekstremistiske islamister, blandt andet fordi Khan har optrådt i debatter med radikale muslimer.

Denne del af valgkampen kommenterede Khan også på i sin sejrstale:

“Dette valg var ikke uden kontroverser. Og jeg er så stolt over, at London i dag har valgt håb over frygt og sammenhold over splittelse. Jeg håber aldrig, at vi skal stå over for sådan et valg igen.”

“Alle i London skal have de muligheder, som min familie og jeg fik,” siger han om sin "brændende ambition".

Kan du forestille dig en muslimsk person blive valgt som borgmester i Danmark?

Ekstra Bladet
 
Tags: