Her bruger p-vagter deres sunde fornuft

Her bruger p-vagter deres sunde fornuft

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I Frederiksberg Kommune bliver der nu uddelt bøder med den sunde fornuft. Kommunen har nemlig indført et sæt etiske retningslinjer, som parkerings-vagterne skal forholde sig til, når de patruljerer kommunens gader.

Det etiske regelsæt er, ifølge parkeringsleder i Frederiksberg Kommune, Poul Eldrup, indført fordi kommunen er interesseret i ”at have et servicegen frem for et hårdhændet kontrol-image.”

LÆS OGSÅ: Eksperter vil gøre det dyrere at være bilist

Regelsættet glæder parkeringsvagten Jørgen Smedegård. Han har arbejdet som parkeringsvagt i 11 år og fortæller, at parkeringsvagterne med det nye initiativ skal vurdere, om de selv ville ”finde det o.k. at få afgiften.” Det er han glad for.

”Jeg synes, det er rart at have etiske regler i den måde, vi skal håndtere vores job. Ellers kan det kan hurtigt blive uskønt. Jeg tænker altid for mig selv: Hvor nødvendigt er det egentlig at give den her afgift. Loven siger jo, at mankan give en afgift, men man skal ikke,« siger han.

LÆS OGSÅ: Privat bilkørsel bliver snart forbudt

Også hos Foreningen for Danske Motorejere, FDM, vækker de nye regler glæde.

”Vi synes, det er en rigtig god idé. Det er godt at stikke en finger i jorden og tænke over, hvor streng en profil man vil have som kommune. Det skulle gerne være sådan, at bilisterne oplever, at parkeringsvagternes arbejde giver mening,” siger Dennis Lange, jurist hos FDM med ansvar for parkeringsområdet, til BT.

Hvad mener du om det nye initiativ? Tror du, det vil ændre p-vagternes dårlige image?

BT
Tags: 
Nøgleord: