Her er billedet, TV3 ikke vil have du ser

Her er billedet, TV3 ikke vil have du ser

image title: 
Foto: TV3
Det var en bevæget afsked, der fandt sted i TV3’s Robinson Ekspedtionen, da det homoseksuelle ægtepar, Jørn og Claus, skulle sige farvel til hinanden.
Seerne måtte bare ikke være vidner til den mere intime del af afskeden – ægteparrets farvelkys. Det skriver Ekstra Bladet.
Da Claus og Jørn kysser, bliver der nemlig klippet over på en af de andre deltagere, som ser på ægteparrets afsked. Således forbliver kysset uset for seerne.

TV-programmet, der i år er for kæreste- og ægtepar, har 12 par som deltagere, heraf to homoseksuelle par.
Der er dog stor forskel på, hvordan de homoseksuelles og heteroseksuelles adfærd vises i programmet.

Ekstra Bladet har nærstuderet de to første episoder af programmet, hvor man ofte ser parrene kysse. Det er imidlertid kun de heteroseksuelle pars kys, der bliver vist i udsendelserne.

Det samme er ifølge Ekstra Baldet tilfældet i den lille billedboks, der præsenterer hver deltager og dennes partner. Boksen vises, når deltagerne bliver interviewet til kameraet. Flere af de heteroseksuelle par kysser hinanden i præsentationsvideoen, men for de homoseksuelle pars vedkommende vises kun sekunderne efter, de har kysset.

”Det er pudsigt, de lige har klippet, efter vores læber forlader hinanden”, siger 27-årige Daniel, der udgør den ene halvdel af programmets andet homoseksuelle deltagerpar. Han fortsætter:

”Jeg har faktisk forsøgt at tage et screenshot af vores kys i præsentationen, fordi jeg ville bruge det, men det har ikke kunnet lade sig gøre, for det er et nanosekund,” fortæller Daniel, der understreger, at han ikke ved, om klipningen er foretaget for 'at skåne seerne', eller om det er et tilfælde.

Sidste mandag blev Daniels kæreste, Noam, stemt ud af programmet, hvorefter han kyssede Daniel farvel. Denne scene filmes dog kun bagfra, så man ikke ser selve kysset, selvom et andet kamera kunne have fanget kysset fra en bedre vinkel.

”Der er i hvert fald et kamera ude til højre, der ville have fanget det,” fortæller Daniel.

Det er ellers ikke fordi, TV3 ikke vil vise kys. I gårsdagens episode kunne seerne i mange sekunder bevidne en tæt kyssescene mellem Sanne og hendes mand, Mikael.

Hvordan har du det med at se homoseksuelle kysse i TV? Og er det i orden, hvis TV3 bevidst klipper homoseksuelle kyssescener væk?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: