Her er Danmarks 10 værste ghetto-områder

Her er Danmarks 10 værste ghetto-områder

image title: 
Foto: Andrey Bayda/123rf.com
Når man ser på undersøgelser af ghettoerne i Danmark i 2015, skiller specielt Gellerupparken/Toveshøj i Aarhus sig ud fra mængden, da de klarer sig dårligst på alle områder.
 
Ghettoen hører under Brabrand Boligforening, som i mange år har kæmpet med de dårlige tal. Derfor mener administrerende direktør, Keld Laursen, at man skal kigge efter løsninger i stedet.
 
”Tallene understreger, at der er behov for, at der bliver gjort noget radikalt, for det er ikke tilfredsstillende for beboerne eller for byen, og derfor har vi gang i den hidtil mest ambitiøse byudviklingsplan for området,” siger han.
 
LÆS OGSÅ: Hun giver sine mobbere baghjul med denne kommentar

Rådmand for teknik og miljø i Aarhus, Kristian Würtz, fremhæver også byudviklingsplanen, men påpeger også, at man hos kommunen kan se, at mange folk flytter væk fra Gellerup, når de kommer i arbejde.
 
”Ghettolisten vil gerne fortælle, at stederne er nogle fiaskoer, men det er for nemt. Selvfølgelig kan vi ikke være tjent med et sted, hvor folk med arbejde flytter væk, og derfor er vi også ved at ændre hele området deroppe,” siger han.
 
For at udvikle området bliver der b.la. foretaget boligrenoveringer, 1.000 nye arbejdspladser og private investeringer. Dette skal gøre Gellerup mere attraktivt og mindre ghetto.
 
Listen over de 10 værste ghetto-områder i Danmark:
1. Gellerupparken/Toveshøj, Aarhus
2. Motalavej, Slagelse
3.Vollsmose, Odense
4. Byparken/Skovparken, Svendborg
5. Agervang, Holbæk
6. Sundparken, Horsens
7. Ringparken, Slagelse
8. Stengårdsvej-kvarteret, Esbjerg
9. Mjølnerparken, København
10. Tåstrupgård, Høje Taastrup
 
Overrasker det dig at det er netop disse områder, der er på listen?

mx.dk
Tags: 
Nøgleord: