Her er de fem største Matador-brølere

Her er de fem største Matador-brølere

image title: 
Foto: Tatiana Gladskikh/123rf.com
På fansiden matadoronline.dk har seriens trofaste seere nemlig indberettet flere brølere, hvilket har fået Janus Madsen, fansidens bagmand, og DR til at udpege de fem sjoveste brølere.

Motorvej på Møhgernes gåtur
I lørdagens afsnit var Misse Møhge og fru Fernando Møhge ude på en lille gåtur, og her bemærkede den vakse seer måske, at der bag de to ældre damer var et stort motorvejsskilt. Afsnittet skulle forestille at finde sted i 1931, så det var helt sikkert ikke hensigten, at skiltet skulle med.

Ifølge Janus Madsen er det i øvrigt Køgebugtmotorvejen, man kan skimte i baggrunden af de to damer.

Agnes’ matematikkvaler
Agnes Jensen startede som tjenestepige hos familien Varnæs, men sluttede serien som forretningskvinde. Finanserne havde den fremadstormende kvinde dog ikke helt styr på, afslører afsnit 22.

Her får Agnes en række tal til at blive sammenlagt 288,40 kroner, men det er et godt stykke fra den rigtige sum af tallene, som lyder på 428,40 kroner.

”Det sjove ved denne fejl er, at den overhovedet er opdaget. Men det viser, at nogle går så meget op i serien, at de ligefrem sætter den på pause og tager lommeregneren frem for at regne efter. Men det er selvfølgelig også en ret stor fejl, Agnes laver,” siger Janus Madsen til DR.   

Fødselsdagsforvirring
I serien var der med vilje sået stor tvivl om fru Fernando Møhges alder, hvor karaktererne i afsnit syv ikke kunne finde ud af, om hun blev 90 eller 100 år.

LÆS OGSÅ: Mændene kunne ikke holde sig væk fra Matador-stjerne

De – og måske også hele holdet bag serien – kunne dog heller ikke finde ud af hendes fødselsdag. I starten af afsnit syv proklamerer Maude Varnæs, at fru Fernando Møhge har fødselsdag den 27., men senere i samme afsnit får hun en kage, hvor der står den 6. november 1933.

”Måske er det en regissør, som har klokket i det. Fejlen virker i hvert fald ret dum. Forvirringen om fru Fernando Møhges fødselsdag kommer oven på forvirringen om, hvorvidt hun fylder 100 eller 90 år. Så forvirringen når en helt uventet højde,” lyder det fra Janus Madsen.

Maude er forud for sin tid
Maude Varnæs var i serien kendt som den sarte hustru til bankdirektør Varnæs, og når hun ikke lå i sengen, kommanderede hun med husets tjenestepiger, hvis de ikke var grundige nok med rengøringen. 

Det var måske ikke så mærkeligt med tanke på Maudes kendskab til mider.

”Maude spørger Agnes, om hun er klar over, hvor mange millioner støvmider der er i husstøv. Men miderne blev først opdaget i 1964. En læge har fortalt os, at han var den første, der skrev en videnskabelig artikel om det i Danmark,” siger Janus Madsen.

Oberst Hackel – eller hvad?
Oberst Hackel var i serien en højtråbende, selviscenesættende karakter, der gladeligt fortalte om sine militære bedrifter. Noget kunne dog tyde på, at ikke alt har været sandt.

”Oberst Hackel omtales som oberst, men han har altså kun to stjerner på skuldrene. Når man har to stjerner, så er man kun oberstløjtnant, som er en rang under oberst,” fastslår Janus Madsen.

I afsnit 11, som foregår i 1936, nævnes det desuden, at oberst Hackel har arbejdet for Forsvarsministeriet, men det blev først oprettet i 1950, da Krigsministeriet blev lagt sammen med Marineministeriet.

Har du bemærket nogen brølere i ’Matador’?

Dr.dk
Tags: 
Nøgleord: