Her er de største kriser i dit ægteskab

Her er de største kriser i dit ægteskab

image title: 
Andriy Popov/123rf.com

I et ægteskab er der særligt fire store kriser, som mange gifte oplever og skal være opmærksomme på fortæller parterapeut Karen Zimen til Berlingske Tidende.

Krise i starten af ægteskabet
Ifølge tal fra Danmarks Statistik går de fleste par fra hinanden i starten af ægteskabet og oftest efter tre år. Grunden til tidlige brud kan skyldes børn, manglende sexlyst grundet graviditet eller ganske enkelt at forelskelsen aftager, når det hele bliver hverdag.

Krise efter 7 års ægteskab
Når ægteskabet træder ind i det syvende år, kan der være risiko for, at hverdagen går i tomgang, og ægteparret glemmer hinanden. På dette tidspunkt begynder børnene muligvis i skole, hverdagen forandrer sig og ægteskabet tages op til overvejelse.
 
LÆS OGSÅ: Nogle kvinder har større tendens til utroskab

40 års krisen
Når kvinder rammer de 40 år, kaster de sig ofte ud i nye uddannelser eller projekter, og hvis mænd ikke kan følge med, har kvinder tendens til at udskifte dem. Desuden tager overgangsalderen og børn i puberteten også hårdt på mange ægteskaber.

Sølvbryllupskrisen
Når ægteskabet er ved at nå sølvbryllupsalderen, har ægteparret været gift i mange år. Børnene er ofte flyttet hjemmefra, og parret har igen tid til hinanden. Det er på dette tidspunkt, at mange finder ud af, om gnisten stadig findes, eller om de blot er blevet sammen for børnenes skyld. 

Har du haft en krise i dit ægteskab? 

MSN


Tags: 
Nøgleord: