Her er de sundeste fødevarer

Her er de sundeste fødevarer

image title: 
Foto: mediagram/123rf.com
Med den rette kost kan du forlænge dit liv og øge din livskvalitet betydeligt. Herunder giver vi otte bud på nogle af verdens sundeste fødevarer.

Rød peber
Mange tror fejlagtigt, at citronen er den fødevare, der indeholder flest C-vitaminer, men faktisk overgås den af rød peber, der indeholder 183,5 mg C-vitamin per 100 gram. Det svarer til 306 % af den anbefalede daglige mængde. Vitamin C er vigtigt for kroppen fordi det medvirker til danne og vedligeholde arvæv, blodkar og brusk.

Broccoli
Broccoli indeholder masser K- og C-vitamin - to vitaminer der er essentielle for knoglerne. Desuden indeholder broccoli en betydelig mængde sulforafan, der blandt andet forebygger bryst-, lever-, lunge-, prostatakræft. For at få det optimale ud af grøntsagen anbefales det, at den blancheres i stedet for at koges.

Laks
Den lækre fisk er en god kilde til Omega-3 fedtsyrer, som forbindes med reduceret risiko for depression, hjertesygdomme og kræft. Derudover indeholder 100 gram laks cirka halvdelen af den daglige mængde niacin, som angiveligt forebygger Alzheimers og hukommelsestab.

Valnødder
Med det højeste indhold af Omega-3 er valnødden er kongen af sunde nødder. Det er derudover påvist, at nødden forebygger kræft og gør dig i bedre humør.

Avokado
Avokado er rig på sunde fedtstoffer, som kan sænke dit kolesterolniveau, ligesom den indeholder betydelige mængder folat, som angiveligt reducerer risikoen for hjertesygdomme. Derudover smager grøntsagen bare super godt på ristet rugbrød med peber og tørret, knust chili.

Mørk chokolade
Juhu, endeligt noget til den søde tand, som vi kan spise med god samvittighed. Den bitre chokolade indeholder mange antioxidanter, der hjælper kroppen med at beskytte andre nødvendige stoffer. Derudover er selv små daglige mængder (under 10 gram) angiveligt med til at sænke blodtrykket. Du skal dog ikke mæske dig i den lækre spise, da mørk chokolade indeholder høje mængder fedt.

Hvidløg
Hvidløg kan bekæmpe bakterier, herunder E. coli.-bakterien, og løget indeholder allicin, sænke kolesteroltal og blodtryk. Der udløses mest allicin, hvis du spiser et friskt, knust fed.

Spinat
Det er ikke uden grund, at spinat er Skipper Skræks foretrukne spise. De grønne blade indeholder nemlig antioxidanter, der styrker dit immunforsvar og er vigtige for dine øjne. Desuden er spinat en af de mest effektive grøntsager forebygning af kræft.

Hvad er din foretrukne, sunde spise?
Tags: