Her er den rigtige måde at fjerne skovflåter på

Her er den rigtige måde at fjerne skovflåter på

Sponsoreret indhold

Måske er du også en af dem, der har hørt, at man skal smøre smør eller olie på en skovflåt, hvis den har bidt sig fast. Men de virker ikke.
Derimod risikerer du at irritere flåten, så den kaster op ned i såret, fortæller lægerne Anne-Marie og Henrik Münster til Ude og Hjemme.

I nogen tilfælde kan skovflåter være farlige, og både mennesker og dyr kan risikere at få en skovflåt, som ikke kun findes i skove, men også huserer i haver, parker, stier og andet natur.

LÆS OGSÅ: Nettet prøver at løse mysteriet om lille, hvid pige

Selvom man tit hører, at skovflåter fører virussen Borrelia med sig, men det er faktisk de færreste, der bliver udsat for smitte, når de bliver bidt af en skovflåt, så derfor er der ingen grund til at gå i panik, hvis man finder en skovflåt, der har bidt sig fast.

”Men vi vil gerne med det samme understrege, at risikoen for at få den frygtede Borrelia-bakterie i sig stadig er ganske lille. Kun cirka 2 procent af alle dem, der bliver bidt af en skovflåt, bliver samtidig smittet med Borrelia, der kan give sygdommen borreliose,” siger de to læger.
 
Lægerne har tre råd til, hvad man skal gøre ved en skovflåt:
1: Brug en speciel flåttang, en pincet eller lignende. Sørg for at få alt med ud, så hovedet ikke knækker af.
2: Hvis noget af flåten bliver siddende, plejer de at falde falde af, men hold øje med om der går betændelse i såret.
3: Hold øje med, at der med tiden ikke kommer en rød plet omkring bidstedet, som er skarpt afgrænset og vokser. Det kan nemlig være tegn på borreliose.

Hvad gør du, hvis du bliver bidt af en skovflåt?

TV 2