Her er det bedste tidspunkt at gå i bad på

Her er det bedste tidspunkt at gå i bad på

image title: 
magiceyes/123rf.com
Er du typen, der ikke kan vågne ordentligt uden en skyller eller er du mere til et varmt aftenbad? Så har to eksperter svaret på, hvad der er bedst for dig og din sundhed.
 
Overlæge og professor i dermatologi ved Bispebjerg Hospital, Jørgen Serup, forklarer, at der ud fra et medicinsk synspunkt ikke er den store forskel i, hvilket tidspunkt på døgnet, du vælger at tage dit bad. I stedet handler det om din livsstil og dine rutiner.
 
Ifølge søvnekspert og forfatter bag bogen ’Sov godt hele natten’, Mikael Rasmussen, kan der dog godt være fordele at hente ved at tage bad om morgenen, hvis man har svært ved at vågne.  Lige såvel som et varmt aftenbad kan være en god idé, hvis du har svært ved at falde i søvn om aftenen.
 
”Hvis du har problemer med at sove om aftenen, så kan et varmt bad tre kvarter inden sengetid hjælpe. Nedkølingen efter badet hjælper med at gøre dig træt,” siger han til metroxpress.

LÆS OGSÅ: OBS! Din mobilregning stiger lige om lidt

Han forklarer, at det hænger sammen med, at din kropstemperatur falder en smule, når du skal sove, og ved at tage et bad inden hæver du den. Herved stimulerer du din kropstemperatur og hjælper den med at falde.

Derimod anbefaler han et friskt, køligt morgenbad, hvis du har svært ved at komme op, når uret ringer om morgenen og du generelt føler dig træt det meste af dagen.

”Et køligt bad kan være med til at sætte nervesystemet i gear, så du vågner op,” siger Mikael Rasmussen.

Hvornår foretrækker du at gå i bad?

MX

 
Tags: 
Nøgleord: