Her er det mest utroværdige job

Her er det mest utroværdige job

image title: 
Foto: Cathy Yeulet/123rf.com
Blandt de mest troværdige faggrupper i danmark finder vi det danske retsvæsen og landets hospitaler og lægeklinikker. Det viser en ny undersøgelse fra Radius Kommunikation.

I toppen kan man finde landets sygeplejersker, dog stærkt efterfulgt af dommere og læger.

“Det er utrolig vigtigt for os. Og det er glædeligt, at befolkningen mener, at vi er de mest troværdige.”

Sådan lyder det fra formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, som hæfter sig ved, at det på trods af megen travlhed er lykkedes hendes medlemmer at være så troværdige over for patienterne.

“Vi driver et sundhedsvæsen, hvor vi pisker sygeplejerskerne rundt. Men prisen her beviser, at de på trods af det, med deres store hjerte og menneskelighed, formår at udøve omsorg.”

LÆS OGSÅ: Licensskandale: DR har brugt 6,5 millioner på taxature

Undersøgelsen er lavet af Radius Kommunikation, som har fokus på, hvilke brancher i landet, der synes at være de mest troværdige i danskernes øjne.

I alt er 2000 danskere blevet adspurgt ind til troværdigheden for 20 forskellige faggrupper, hvortil sygeplejerskerne scorede hele 4,04 på troværdighedsskalaen, der går fra 1-5.

“Jeg tror da, at alle faggrupper stræber efter at være dem med højest troværdighed. Det betyder rigtig meget for vores muligheder for at agere og vores renommé.”

Dommere og læger kommer ind på henholdsvis anden- og tredjeplads. Det ser dog straks værre ud for journalister og bilforhandlere, mens politikere ligger sidst med karakteren 2,06.

Hvilken faggruppe synes du, er den mest troværdig?

MX 
Tags: