Her er Folketingets mest vellidte politiker

Her er Folketingets mest vellidte politiker

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Ugebrevet A4 stillede i perioden 10.-17. april landets 179 folketingspolitikere spørgsmålet ”Hvem af dine folketingskolleger uden for dit eget parti respekterer du mest? Skriv navnene på op til 5 folketingsmedlemmer”. 82 folketingspolitikere fordelt på samtlige partier deltog i undersøgelsen.

Den mest vellidte politiker blandt kollegaerne er Venstres rutinerede Bertel Haarder med 16 ud af de i alt 82 stemmer. Enhedslistens Rosa Lund stemte på Bertel og forklarer til Ugebrevet A4 hvorfor:

”Bertel Haarder er en af de politikere, som jeg har haft allerflest kampe med – især hvad angår uddannelsespolitik. Vi er politisk meget uenige om meget,” siger hun og fortsætter:

”Men han er vedholdende og kæmper for det, som han tror på. Og så er Bertel altid grundig og skøjter aldrig hen over tingene. Han er simpelthen en rar person, som også er sjov at omgås”.

LÆS OGSÅ: Folketingsmedlem afslører kriminel fortid

Til titlen som den mest vellidte på Borgen siger Bertel Haarder ydmygt selv:

”Jeg prøver at undgå at score billige point. Man skal aldrig håne nogen. Man skal aldrig nedgøre nogen. Og så er det altid godt med humor. Det kan løse mange problemer”.

SF’s Steen Gade er nummer to på listen med 15 stemmer, mens en anden af Folketingets ældre herre, Mogens Lykketoft, er nummer tre med 13 stemmer.

Se resten af listen her

Hvilken politiker respekterer du mest?

Ugebrevet A4
Tags: 
Se debatter