Her er grunden til, at du hele tiden fryser

Her er grunden til, at du hele tiden fryser

image title: 
Ivan Kruk /123rf.com
Der er ikke noget værre end at fryse, og hvis du konstant fryser, selvom du har varmt tøj på, er det ikke nødvendigvis fordi, at du er en frosenpind. Det kan faktisk skyldes en række andre årsager, som du nemt kan gøre noget ved.

Tynd
Hvis du er for tynd, kan det bevirke, at du fryser mere end andre. For fedt på kroppen er med til at isolere for kulden, og hvis du er for tynd, har kroppen ikke nok energi til at holde dig varm. Du kan derfor med fordel spise flere kalorier.

Jern
En anden årsag kan også være, at du mangler jern. Jern bruges af kroppens røde blodlegemer til at transportere ilten rundt i blodet. Derfor betyder jernmangel, at dine røde blodlegemer ikke kan arbejde effektivt, og din krop vil blive kold. Du kan med fordel spise røde bøffer, peberfrugt, æg eller salat der har et højt jernindhold.

Blodomløb
Hvis du især oplever, at dine hænder og fødder er kolde, kan det skyldes et dårligt blodomløb. Et dårligt blodomløb kan være tegn på hjertekarsygdomme eller åreforkalkning, og du bør derfor opsøge læge.

LÆS OGSÅ: 5 gode råd til den bedste start på ugen

Søvn
Har du svært ved at falde i søvn om natten? Eller kommer du for sent i seng? Så kan det også være forklaringen på, at du fryser. For lidt søvn kan gøre, at hjernen har svært ved at regulere kroppens temperatur.

Vand
Vand kan også afhjælpe kulde. Hvis du ikke drikker nok vand, kan det være derfor du fryser. Så du bør derfor huske at drikke to liter vand dagligt.

Dit køn
Forskere har fundet frem til, at kvinder fryser mere end mænd. Det skyldes, at kvinder har en højere kernetemperatur som betyder, at varmen i højere grad beskytter hjernen og hjertet. Den indre varme når derfor ikke så hurtigt ud til hænder og fødder hos kvinder som hos mænd.

B12-vitamin
Hvis du ikke får nok B12-vitamin, kan det også medvirke til, at du fryser. For vitaminet B12 er med til at danne nye røde blodlegemer og transportere ilt rundt i kroppen. Spis derfor rigeligt med magert kød, fisk og mælkeprodukter.

Fryser du ofte meget?

Dagens.dk 
Tags: 
Nøgleord: