Her er manden bag terrorangrebet i Manchester

Her er manden bag terrorangrebet i Manchester

image title: 
Jakub Krechowicz/123rf.com
Politiet har udpeget den kun 22-årige Salman Abedi, som gerningsmanden bag mandagens terrorangreb i Manchester, der kostede 22 uskyldige mennesker livet.

Salman Abedi blev også selv dræbt i forbindelse med angrebet. Den 22-årige mand skulle efter sigende stamme fra Libyen, og hans forældre er tidligere flygtet fra Libyen til England skriver BT ifølge The Telegraph. Hans far Abu Ismail er en velkendt person i den lokale Didsbury-moské, hvor Salman og hans bror ofte kom.

Salman er født og opvokset i Manchester og har ligeledes engelsk statsborgerskab, skriver den engelske medie The Sun ifølge BT.
Han studerede på Salford University i Manchester, der angiveligt skulle være blevet lukket ned i et kort tidsrum tirsdag aften af ukendte årsager, skriver The Telegraph ifølge BT.

Internationale og britiske medier beretter, at Salman tog fra London til Manchester forud for angrebet mandag aften. At Salman Abedi skulle være gerningsmanden bag terrorangrebet, kommer bag på folk i det libyske miljø, der kendte den unge mand.

”Salman? Jeg er forbløffet. Han var en så stille dreng, og han viste mig altid respekt. Hans bror, Ismail, var udadvendt, men Salman var meget stille. Det er så uvirkeligt, at han har stået bag dette,” fortæller en unavngiven person ifølge BT til The Guardian.

LÆS OGSÅ:​ 30-årig voldtægtsmand delte seng med sin mor

Den unavngivne person er ligeledes overbevist om, at Salman må være blevet radikaliseret i Storbritannien, da det umuligt kan være sket i Libyen. Men at det kunne få den unge mand på sådan et vildspor, kommer alligevel bag på den ukendte person, skriver The Guardian ifølge BT.

Politiet arbejder fortsat på at finde frem til, om der er flere gerningsmænd indblandet, som potentielt kan være på fri fod.

Storbritannien hævede tirsdag aften trusselniveauet fra ’alvorligt’ til ’kritisk’, hvilket understreger risikoen for et nyt terrorangreb. I den forbindelse har det britiske forsvarsministerium valgt at indsætte soldater til at støtte politiet ved offentlige arrangementer.

Tror du, at Salman alene stod bag angrebet? 

BT
Tags: