Her er svaret på den evige debat i soveværelset

Her er svaret på den evige debat i soveværelset

image title: 
rido/123rf.com
Nogle personer foretrækker et varmt soveværelse, mens andre er mere til et koldt. Men skal dit soveværelse helst være koldt eller varmt, hvis du vil have en god nats søvn?

Ifølge søvnekspert ved Center for Stress og Trivsel, Mikael Rasmussen, sover du bedst ved en temperatur mellem 13 og 18 grader.

”Der skal gerne være en lille temperaturforskel mellem stuen og soveværelset. Forklaringen er, at vi har en indre termostatfunktion, der sidder i hypothalamus i hjernen. Under REM-søvnen - som er den lette søvn, der fylder 25 procent af vores den samlede søvn – fungerer termostaten ikke. Det betyder, at vi meget let vågner, typisk badet i sved, hvis der er for varmt,” siger Mikael Rasmussen til Aller Media ifølge MSN.

Søvneksperten understreger samtidig, at der kan være individuel forskel på hvilken temperatur, der giver den bedste nattesøvn.

LÆS OGSÅ: Her er grunden til, at du hele tiden fryser

”Noget tyder på, at kvinder vil have mere varme end mænd, da mange kvinder rapportere om et større varmebehov. Dertil kommer, at kvinder i overgangsalderen har tendens til hedeture og andre hormonelt betingede tilstande, der kan påvirke, hvor varmt de har det, når de sover,” fortæller han til Aller Media ifølge MSN.

Mikael Rasmussen understreger, at et for koldt soveværelse heller ikke er ideelt.

”Der er nogle, der ligger med åbent vindue om natten året rundt. Det er bestemt ikke hensigtsmæssigt om vinteren. Ligger man i frostgrader, er det alt for koldt, og det er heller ikke godt, for det påvirker hypthalamus i hjernen, ligesom hvis det er for varmt, og du risikerer at vågne”, siger Mikael Rasmussen.  

Foretrækker du et koldt eller varmt soveværelse?

MSN 
Tags: 
Nøgleord: