Her er vejen til et lykkeligt liv

Her er vejen til et lykkeligt liv

image title: 
subbotina/123rf.com
Drømmer du om et lykkeligt liv? Så er du ikke alene, men det kan være vanskeligt at vurdere, hvordan og hvad du skal gøre for at blive lykkelig.  Nu har en gruppe forskere ifølge Businessinsider.com gennemført en række undersøgelser og fundet frem til ti simple ting, der kan være med til at skabe et lykkeligt liv.

1. Nå dine mål
Måske kunne du godt tænke dig at lære at køre bil, men tiden og økonomien er knap, og derfor bliver det aldrig til mere end en tanke. En undersøgelse fra 2009 viser ifølge TV2, at folk, der sætter sig mål og i sidste ende opnår dem, føler sig mere lykkelige. Det kan være alt fra at lære at køre bil, spille guitar eller lave mad.

”Folk opgiver ofte deres drømme, fordi det er for stressende for dem at tænke på at opnå dem, men vi har fundet ud af, at der er en belønning sidst på dagen, når vi har lært noget nyt og er blevet bedre til noget. Det overraskende er, at du ikke behøver at nå dit endelige mål, før det smitter af på din lykke og dit velbefindende,” siger medforfatter til undersøgelsen Ryan Howell.

2. Motion
En undersøgelse fra University of Vermont viser, at 20 minutters træning kan være med til at gøre dig i bedre humør i op til 12 timer efter.
Undersøgelsen viser også, at et aktivt liv er med til at skabe større tilfredshed med livet. Det skyldes, at træning udløser kemiske stoffer i hjernen, der er med til at reducerer stress og dermed minimere risikoen for depression og angst.

3. Frokost på stranden
En rapport fra the University of Sussex viser, at medarbejdere, der spiser frokost på stranden, er mere positive, hvorimod frokost ved skrivebordet har modsatte effekt. Det skyldes til dels, at medarbejdere, der spiser frokost udendørs, får sollys, som har en positiv effekt på humøret.

4. Grønne fingre
En gruppe forskere har fundet frem til, at en bakterie, der ofte findes i jord, indeholder stoffer og dufte, der har samme effekt som antidepressive lægemidler. Det kan derfor godt betale sig at få jord under neglene, hvis man vil være lykkeligere.

LÆS OGSÅ: Disse madvarer kan lindre dine smerter

5. Realistisk optimist
Ifølge psykolog Sophia Chou er folk med en positiv attitude og et rationelt livssyn ofte mere lykkelige og succesfulde. Det handler om at se glasset halvt fyldt i stedet for halvt tomt.

6. Intimitet
Ifølge et studie fra 2004 kan du opnå en stor lykkefølelse ved at have sex én gang om ugen i stedet for én gang om måneden. Studiet viser, at det vil give dig samme lykkefølelse, som hvis du modtog 300.000 kroner. Studiet viser samtidig, at det er vigtigt ikke at føle sig tvunget til sex, men at have lysten. Derfor afhænger lykkefølelsen også af det, der ligger bag akten.

7. Tilgivelse
Undersøgelser har vist, at folk, der ikke bærer nag, har et sundere hjertehelbred, mindre stress, bedre fysik og lever længere.
For at opnå et lykkeligt liv, er det derfor afgørende, at du tænker positivt og tilgiver i stedet for at bære nag.

8. Venskaber
Forskere har igennem app’en Mappiness undersøgt, hvor glade folk var sammen med deres venner, forældre og børn. Ud fra tre millioner indtastninger fra over 50.000 forsøgspersoner fandt forskerne frem til, at folk er 8 % lykkelige sammen med deres venner, hvorimod de kun er 1,4 % lykkelige med forældre og 0,7 % lykkelige sammen med deres børn.

9. Smil
Naturlige smil er den bedste vej til et lykkeligt liv, hvorimod et falsk smil kan være med til at gøre dig mere ulykkelig. Det er derfor vigtigt udelukkende at smile, når du rent faktisk har lyst.

10. Alder
Flere studier har vist, at lykke stiger med alderen. Hvorfor ældre mennesker er mere lykkelige, er der flere forklaringer på. En af forklaringerne er, at deres erfaring gør dem bedre til at styre negative følelser. En anden forklaring peger på, at ældre mennesker er lykkeligere , fordi de har større tillid til andre mennesker. 

Uanset hvad kan du glæde dig over, at lykke kommer med alderen.

Føler du dig lykkelig?

TV2
 
Tags: 
Nøgleord: