Her skal du flytte hen for at undgå skilsmisse

Her skal du flytte hen for at undgå skilsmisse

image title: 
Maria Dryfhout/123rf.com
Hvis du bor i København eller Holbæk kommune, og ikke ønsker skilsmisse, skulle du måske overveje at trække stikket og flytte til Midt- eller Vestjylland. For på de jyske egne er der langt mindre risiko for skilsmisse.

Nye tal for Danmarks Statistik viser, at der er en fortsat stigning i antallet af skilsmisser, og hele 17.146 par lod sig skille i 2016.

I spidsen for flest skilsmisser stod Københavns Kommune, hvor hele 21 ud af 1000 gifte blev skilt. Anderledes så det ud i de midt- og vestjyske kommuner, hvor der kun var mellem 12 og 13 skilsmisser per 1000 indbygger.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår I den berømte syvårskrise 

Sociologen Emilia Van Hauen er ikke forundret over fordelingen af skilsmissetallene.
”Det er ikke spor mærkeligt, at København ligger så højt, fordi det er en storby. Der er flere mennesker, flere distraktioner og flest mulige oplevelser, man kan blive udsat for, der kan udfordre ægteskabet,” siger hun til TV2.

Frederik Berggren Smidt, der er sognepræst og pastoral leder i Fredens og Nazareth Kirker på Østerbro i København, ser det som en trist udvikling og mener, at problematikken handler om urealistiske forventninger til ægteskabet. 

”Jeg tror, noget af problemet er urealistiske forventninger til ægteskabet. For det første tror vi, at ægtefællen skal kunne opfylde alle vores behov, for det andet tror jeg, at vi i storbyen har en større risiko for at ville alting på engang. Vi skal have et godt og nærværende parforhold, være gode forældre, realisere vores kondital, på efteruddannelse og alt muligt andet,” siger han. 

Her er en oversigt over, de ti kommuner, der havde flest skilsmisser per 1000 gifte indbygger i 2016:
1.      København
2.      Fanø
3.      Holbæk
4.      Ishøj
5.      Sorø
6.      Kalundborg
7.      Ringsted
8.      Næstved
9.      Slagelse
10.  Halsnæs

Her er en oversigt over, de ti kommuner, der havde færrest skilsmisser per 1000 gifte indbygger i 2016:
1.      Christiansø
2.      Læsø
3.      Kerteminde
4.      Vesthimmerland
5.      Rebild
6.      Lemvig
7.      Furesø
8.      Struer
9.      Allerød
10.  Sønderborg

Hvorfor tror du, at der er flest skilsmisser i Københavns Kommune?

TV2
Tags: