Her vil man udrydde vand på flaske

Her vil man udrydde vand på flaske

image title: 
Foto: Tetyana Kochneva
50 milliarder. Så mange plastikflasker bruger amerikanerne årligt. Det svarer til 1.500 flasker i sekundet. Det er for mange, mener man i den californiske storby San Francisco, hvor det erklærede mål er at reducere forbruget af plastikflasker til nul.

Som led i at nå det mål, og fordi byen i 2014 forbød salg af vand på plastikflasker, har firmaet GlobalTap nu installeret 100 ”vandstationer” rundt omkring i byen. Hver vandstation har et vandfilter og to drikkefontæner.

”Problemet med vand på flaske er, at det ikke er lokalt. Folk burde vide, hvor vandet stammer fra,” siger Daniel Whitman, der er direktør i GlobalTap.

LÆS OGSÅ: USA følger med Danmark

I løbet af de kommende fire år skal GlobalTaps haner være med til at lære byens indbyggere at drikke postevand frem for flaskevand.
”Markedsføringen fra producenter af vand og sodavand på flaske har skabt større tillid til vand på flaske, selvom det ofte bare er vand fra hanen,” siger Daniel Whitman.

San Francisco har en ambition om at være helt fri for vandflasker i 2018, og på sigt skal byen være affaldsfri og i stedet fokusere på genbrug.

Hvad mener du om initiativet? Bør vi også have mere fokus på at reducere forbruget af vandflasker herhjemme?

DR
Tags: