Historien om Huawei

Historien om Huawei

(Annonce)
De fleste kender Huawei som producent af en af verdens mest populære smartphones. Mange har også hørt nyheder om uoverensstemmelser mellem Kina og USA, samt om modstand mod at Huawei var planlagt til at levere 5G-løsningen i Danmark. Vi kender dem især for Huawei P-serien, men hvad er Huawei egentlig for en størrelse?

Grundlagt

Den kinesiske virksomhed blev grundlagt i 1987, af den tidligere militærmand, og nu rigmand, Ren Zhengfei. Virksomheden har hovedsæde i den kinesiske by Zhenzhen og har ca. 188.000 personer ansat over hele verden.

Netværk og kommunikation

Huawei er verdens andenstørste producent af udstyr til kommunikationsteknologi, og har således en stor mængde knowhow om netværk, software og hardware.
Danmark har haft et samarbejde med Huawei om den indledende fase i udviklingen af 5G-netværket i Danmark. Grundet politisk mishag med at få et kinesisk baseret netværk i Danmark, har svenske Ericsson dog taget over på denne opgave. Ikke desto mindre har Huwaei stadig leveret næsten en tredjedel af alle mobilnetværk i Europa, men får altså ikke lov til at levere 5G-netværket.

Produkter

Vi danskere kender måske mest Huawei som den lidt frække nye dreng i klassen, som er i stand til både at drille Apple og Samsung, når de lancerer nye telefoner. Huawei har noget at have det i, for deres seneste modelserier Huawei P20, Mate 20 og P30 er blandt de bedst sælgende globalt set.
Siden 2012, hvor Huawei sendte deres Ascend P1 på gaden, er brandet blevet taget godt imod af forbrugere over hele verden. Der arbejdes med to serier, P-serien og Mate-serien, og hvert år lanceres en ny generation i hver serie. Således er både Huawei P30 og Mate30 kommet på markedet i år.

Konfliktfyldt tilværelse

Siden 2012 er det kun gået en vej for den kinesiske kommunikationsgigant, nemlig opad.
Der har dog været kurrer på tråden ad flere omgange, men senest har en spionagesag lagt en dæmper på vestlige forbrugeres lyst til at investere i nye produkter fra Huawei.
Salget af Huawei-smartphones i Europa er således faldet med 16% i andet kvartal af 2019.

USA har forbudt amerikanske virksomheder at handle med Kina, og da Huawei typisk kommer med Google’s styresystem Android, kan det betyde at man ikke vil kunne bruge den fulde udgave af Android-universet. Google Play Store, Google Maps og Gmail vil ikke være at finde på telefonerne, hvis ikke Google og andre amerikanske virksomheder får kompensation til at handle med Kina.

Alternativer

Hvis man godt kan lide Huawei’s produkter, kan man stadig finde rigtigt gode smartphones, som har Android som styresystem. P20, Mate 20 og P30-serierne vil stadig kunne tilfredsstille de flestes behov. Med gode kameraer, hurtige processorer, flotte og store skærme, samt en god pris på lige over 3.000 kr. for P20, er de gamle modeller en overvejelse værd, hvis den gamle mobiltelefon står foran at skulle skiftes ud.

Om, og hvornår konflikten mellem Kina og USA ophører, og om resten af verdens frygt for, om Huawei’s 5G-netværk har en bagdør, som den kinesiske regering kan benytte til spionage, bliver en saga blot, hører fremtiden til.

 


Tags: