HIV-behandling til homoseksuelle afvises

HIV-behandling til homoseksuelle afvises

image title: 
Foto: Olga Besnard/123rf
Flere ledende HIV-læger vil have indført en ny type forebyggende HIV-behandling i Danmark, der skal tilbydes homoseksuelle mænd, der har ubeskyttet sex med talrige partnere.

Hvis behandlingen bliver indført, vil den komme til at koste op til 50.000 kroner om året per patient.

“Behandlingen giver håb om, at antallet af nykonstaterede HIV-positive vil kunne reduceres i et pænt stort omfang,” siger overlæge Gitte Kronborg, infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, til Berlingske. Hun tilføjer, at behandlingen bør indføres, fordi den vil have en stor forebyggende effekt.

LÆS OGSÅ: Islandsk mand har født: Jeg er i chok

De gode udsigter har fået HIV-eksperter i det sundhedsfaglige råd for infektionsmedicin i Region Hovedstaden til at indgive en officiel ansøgning til regionen om at få mulighed for at tilbyde behandlingen, der menes at være relevant for 500-1000 mænd alene i hovedstadsområdet.

Lægemiddelkomiteen i Region Hovedstaden er dog ikke begejstret for udsigten til en stor ekstraregning, når der findes et meget billigere og lige så effektivt alternativ: kondomer. Komitteen har derfor afvist ansøgningen.

Da HIV-eksperterne mener, at behandlingen har relevans for homoseksuelle i hele landet, har de nu sendt ansøgningen til Sundhedsstyrelsen.

Hvad er din holdning til behandlingen? Bør den tilbydes på statens regning?

TV 2
Tags: