Hjælp til din økonomi som studerende

Hjælp til din økonomi som studerende

Det kan nogle gange være rigtigt svært at få økonomien til at hænge sammen, og som studerende kan det i visse perioder virke som en fuldstændig umulig opgave. Hvis ikke du har styr på din økonomi, kan det i sidste ende skabe mange problemer så som uforudsete regninger, som pludselig kommer dumpende. Derfor er det altså så uhyre vigtigt at have styr på dit budget, og hvordan du bedst sparer lidt penge op til hårde tider – også selvom du har en stram økonomi på SU.

Spar penge dér, hvor du kan

Selvom det kan virke helt uoverskueligt, hvordan du dog nogensinde skal kunne overleve en hel måned på blot din SU og et eventuelt studiejob ved siden af, findes der nogle måder hvorpå, det bedre kan lade sig gøre. Her er det altså især vigtigt at have udkig efter de mange forskellige studierabatter, som flere og flere butikker udbyder. Der er mange virksomheder, som går op i, at deres produkter skal være studievenlige, hvor de samtidig ønsker at tiltrække flere studerende kunder. Dette skal du selvfølgelig udnytte. Der er også virksomheder, som rent faktisk har studierabat, men som ikke nødvendigvis reklamerer for det, og derfor kan det altid betale sig at spørge, inden du kører kortet igennem, om ikke de har noget rabat for studerende.

Der findes massevis af rabatter til dig på SU

Når du først er gået ind i ”rabatkampen”, vil du hurtigt opdage, at der findes rigtig mange forskellige. Du vil lynhurtigt erfare, at der også findes rabatter ved butikker, som du måske slet ikke havde regnet med. Hvis du, som studerende, gerne vil have et bedre overblik over, hvilke butikker der gør brug af studierabat, kan du med fordel gå ind og læse på Studenterguiden.dk. Herinde kan du læse om hundredevis af rabatter til unge og studerende.

Hjælp til transport, frisør og meget mere

Hvis du er flittig bruger af offentlig transport, ved du med sikkerhed godt, at det hurtigt kan blive en dyr affære. Hos DSB kan du få op til 50 % i studierabat, og alle disse ungdomsrabatter er fordelt over forskellige rabatsystemer. Vil du læse mere om, hvordan du sparer penge med DSB, kan du følge dette link. Der findes også rabatter til mange andre ting, såsom f.eks. til frisør, forsikringer og meget mere. Der er således meget at spare derude, hvis du blot bruger lidt tid på at finde det. Det er derfor bare om at holde øjne og ører åbne.
Tags: