Hjernetskadet psykiater udskriver farlig medicin

Hjernetskadet psykiater udskriver farlig medicin

image title: 
Foto: Anna Lurye/123rf.com
DR Deadline sendte i går aftes en udsendelse om en psykiater, der har været ude for en ulykke og er blevet hjerneskadet. Psykiateren fik lov at fortsætte sit arbejde, trods utallige advarsler og indsigelser fra kollegaer.
 
Kollegaerne kontaktede Sundhedsstyrelsen og fortalte dem, at den hjerneskadet psykiater ikke var i stand til at tage rationelle beslutninger og dermed ikke måtte arbejde alene.
 
Dette ignorerede Sundhedstyrelsen. Psykiateren fortsatte dermed med sit arbejde, og mere end 100 børn fik forkert medicin og led alvorlige konsekvenser heraf.
 
LÆS OGSÅ: Influenzaen rammer Danmark
 
Kollegaerne blev ved at kontakte Sundhedsstyrelsen og fortælle dem hvor alvorligt et problem det var, at psykiateren fik lov at fortsætte sit arbejde, når han fejlbehandler så mange patienter.
 
Efter DR’s afsløring, er Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti kommet med udtalelser om, at direktøren for Sundhedsstyrelsen, Else smith, skal trække sig fra sin post.
 
SF’s sundhedsordfører, Özlen Cekic, udtaler til DR: “Jeg mener ikke, at Else Smith kan blive siddende efter de her afsløringer, hvor Sundhedsstyrelsen faktisk har vildledt Folketinget. Hun er den øverste person i Sundhedsstyrelsen, og så må konsekvensen jo være, at Else Smith går af.”
 
Også Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, mener, at direktøren skal gå af: “Hvis man vildleder, som man har gjort, så bør det koste en ens stilling. Der skal rulle hoveder.”
 
Hvad mener du om Sundhedsstyrelsens håndtering af sagen? Er det forsvarligt?
 
DR

Tags: