Hold øje med disse syv symptomer på kræft

Hold øje med disse syv symptomer på kræft

image title: 
Foto: lightwise/123rf.com
Har du prøvet at opdage et unormalt modermærke eller have meget ondt et sted på kroppen uden automatisk at kontakte lægen med det samme? Så er du ikke alene.
 
En ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at hver anden dansker ”vil se tiden an” og vente med at gå til lægen, hvis de har symptomer på kræft.
 
”Kræft opdages i senere stadier hos danskerne end hos nordmændene og svenskerne. Det kan tyde på, at vi går senere til lægen med symptomer. Vi skal blive bedre til at tale om tegnene og opfordre hinanden til at gå til lægen,” siger Iben Holten, der er overlæge i Kræftens Bekæmpelse, til Ritzau.
 
LÆS OGSÅ: 16-årig bed voldtægtsmand og slap væk i god behold

Ifølge Ritzau får hver tredje dansker kræft på et tidspunkt i deres liv, og hvert år dør omkring 15.000 af sygdommen.
 
Kræftens Bekæmpelse lancerer en ny kampagne, for at nedsætte dødeligheden, og sætte fokus på at oplyse danskerne om de mest almindelige symptomer på kræft
 
Syv af de mest almindelige symptomer på kræft er uforklarlig blødning, vedvarende synkebesvær, knuder eller hævelser, ændringer på modermærker eller sår, der ikke vil hele, ændring i afføringsmønster, langvarig hoste eller hæshed og uforklarligt vægttab.
 
”Kendskab til de syv mest almindelige tegn på kræft er et skridt på vejen til at nedbringe antallet af danskere, som dør af kræft. Det kan redde liv,” siger Iben Holten.
 
Beregninger viser, at hvis patienter med tyktarmskræft bliver diagnosticeret i det tidlige stadie 2 frem for i stadie 4 kan ca. 400 liv reddes hvert år.
 
Læs mere om de syv tegn på kræft HER
 
Holder du øje med disse symptomer, eller ser du også tiden an, når du føler ubehag?
 

bt.dk
Tags: 
Nøgleord: