Hospital særbehandler ambassadørs mor

Hospital særbehandler ambassadørs mor

image title: 
Foto: Wavebreak Media Ltd/123rf
Den 10. december 2014 blev moderen til Saudi-Arabiens ambassadør i Danmark indlagt på Hvidovre Hospitals Neurorehabiliteringsafsnit, der er en afdeling for alvorligt syge patienter, som har pådraget sig en hjerneskade.
 
Her mere end to måneder senere afslører interne mails fra ledelsen og kilder tæt på personalet nu, at kvindens indlæggelse har medført store problemer for hele afdelingen.
 
Saudi-Arabiens ambassadør, Mohammed Ibrahim Al-Agail, har nemlig krævet særbehandling af sin mor under hele indlæggelsesperioden, hvilket ifølge anonyme kilder og interne mails blandt andet har tæret ekstra hårdt på personalets psyke og resulteret i nedlæggelsen af to sengepladser. Disse er ellers af ekstrem vigtighed, da afdelingen er den eneste af sin slags på Sjælland.
 
LÆS OGSÅ: Hjerneskadet psykiater udskriver farlig medicin 
 
Til Ekstra Bladet siger overlæge og ansvarlig for behandlingen på afdelingen, Ole Davidsen, at denne form for særbehandling ikke er acceptabel, og det viser sig da også, at hospitalsledelsen flere gange har forsøgt at forflytte ambassadørens mor til en anden afdeling. Dette blev dog først endegyldigt trumfet igennem den 16. februar i år.
 
Mohammed Ibrahim Al-Agail mener ikke selv, at hans mor har fået særbehandling, og vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, mener også, at hospitalet har handlet efter bogen i den pågældende sag.
 
Saudi-Arabiens stat betaler i øvrigt selv for moderens indlæggelse, da hun betragtes som turist i Danmark. Normalt dækkes pårørende til diplomater ellers af den danske stat.
 
Hvad mener du om sagen? Burde hospitalsledelsen have sagt fra noget før?

Ekstra Bladet