Hospitalsansatte anmeldt efter prinsens død

Hospitalsansatte anmeldt efter prinsens død

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Det hele startede med et radioprogram på Radio 24/7 hvor journalist, forfatter og kongehusekspert Trine Villemann fortalte, at en anonym kilde havde oplyst, at prins Henriks tilstand ikke kun var forværret, men at han lå for døden.

Kort forinden havde kongehuset offentliggjort en pressemeddelelse, hvor de fortalte, at prinsens tilstand var alvorligt forværret, og derfor havde han været nødsaget til at afbryde sit ophold i Sydkorea.

”Jeg går på Radio 24/7, morgenen efter pressemeddelelsen er sendt ud og fortæller, at det er korrekt, at tilstanden er alvorligt forværret og tilføjer, at en kilde på Rigshospitalet fortæller mig, at prins Henrik er døende,” siger Trine Villemann til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Gider du ikke kulden? Det kan du lave i stedet

Kildens oplysninger er ifølge loven et brud på tavshedspligten og Trine Villemann får efterfølgende af vide, at hendes udtalelser har resulteret i, at der er blevet indgivet en åben anmeldelse mod personalet på Rigshospitalet.

Trine Villemann har afgivet forklaring, og ønsker ikke at oplyse hvem den anonyme kilde er, og synes, at sagen er blevet blæst op.

”Jeg anerkender, at et brud på tavshedspligten er alvorligt, men efter min opfattelse, så fortalte min kilde mig ikke noget, der ikke allerede var offentlig kendt. Det er en politikommissær, der efterforsker den her sag, hvilket jeg synes er ret vildt i forhold til, hvad politiet ellers kunne bruge deres ressourcer på. For mig hænger det ikke rigtig sammen,” siger Trine Villemann til Ekstra Bladet.

Rigshospitalet har ikke ønsket at kommentere på sagen, men oplyser til Ekstra Bladet, at de forventer, at medarbejderne overholder de lovmæssige bestemmelser om tavshedspligt.

Hvad tænker du om anmeldelsen?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: