Hudkræft som 21-årig: Nu advarer hun hele verden

Hudkræft som 21-årig: Nu advarer hun hele verden

image title: 
Tawny Willoughy. Til venstre før behandling, til højre efter behandling/CNN.com
Amerikaneren, som er mor til en lille dreng på nu to år, delte sit før og efter billede på Facebook i april i år. Siden da, er billedet delt mere end 50.000 gange på internettet for at advare imod brugen af solarie.

”Jeg havde mig eget private solarie derhjemme, og det var der masser af mine venner, der også havde, alle ville gerne være solbrændte. Jeg tænkte ikke på min fremtid eller på hudkræft på det tidspunkt,” fortæller Tawny til CNN.

LÆS OGSÅ: Spar tusinder på charterrejsen

I en lille by i delstaten Kentucky  hvor hun kommer fra, var det kutyme at tage solarie fire til fem gange om ugen. Men da hendes veninde fra skolen fik konstateret hudkræft, opsøgte Tawny sin egen læge – og der fik hun konstateret hudkræft som 21-årig.

Nu håber hun, at hendes eksempel kan være motivation nok til at holde andre fra at bruge solarie.

”Hvis nogen mangler lidt motivation til ikke at ligge i solarie, så se her. Sådan her kan behandling for hudkræft se ud. Beskyt dig mod solen, og brug spray i stedet, hvis du vil være solbrændt hurtigt. Du har kun en hud, og du skal passe på den.” skrev hun i sit Facebook opslag, der blev ledsaget af billedet efter hendes behandling mod hudkræft.

Synes du, at vi burde forbyde brugen af solarier i Danmark?

TV2
Tags: