Hundredevis af sociale bedragere snuppet i lufthavnen

Hundredevis af sociale bedragere snuppet i lufthavnen

image title: 
Foto: Rafael Ben-Ari/123rf.com
Man har siden 2010 haft kontrollanter fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som har stået klar i lufthavnen for at fange eventuelle sociale bedragere på vej hjem fra deres ferie.

I 2015 fangede tilsynet og Skat tilsammen 608 danskere ved de opsatte lufthavnskontroller, skriver metroxpress.

Kontrollen foregik på den måde, at man undersøgte alle passagerer i lufthavnen ved i alt 27 kontrolbesøg. Her tjekkede man om de rejsende modtog dagpenge eller kontanthjælp.

393 af de sociale bedragere blev fanget af tilsynets kontrollanter, hvoraf de resterende 215 blev taget af toldere under jagten på smuglere.

”Med dette års finanslov har vi valgt ikke at videreføre de 25 kontrolbesøg i lufthavne og ved andre grænseovergange, fordi vi mener, at man kan føre en smartere kontrol. Blandt andet samkører man nu registre,” skriver beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard (V) til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Pia K vil have færre unge i Folketinget

Man har til trods for resultaterne valgt at nedlægge kontrollen fra 2016.

Man har endnu ikke opgjort det samlede beløb for alle kontrolaktioner i 2015, men i 2014 fangede man, ifølge statusrapporten fra styrelsen, i alt 526 snydere, der i snit skulle betale 8.892 kroner tilbage til det offentlige.

Burde der være yderlige konsekvenser end en bøde? – i så fald, hvilke?

Metroxpress 
Tags: