Hundredvis af danskere får giganntisk regning

Hundredvis af danskere får giganntisk regning

image title: 
Katarzyna Białasiewicz/123rf.com
I slutningen af 2018 forsvinder det såkaldte grundbeløb, der siden 2005 har givet lokale fjernvarmeværker et tilskud, så de kunne levere strøm, når vindmøller eksempelvis stod stille.

Det medfører, at kunders varmeregning stiger. Helt konkret vil det få betydning for 140.000 husstande, der primært befinder sig i Jylland, det skriver Finans.dk.

”For nogen betyder det her en stigning i den årlige varmeregning på 2.000 kr. For andre kan der være tale om en stigning på op mod 10.000 kr.,” siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme til Finans.dk.

Grundbeløbet blev indført i 2004, hvor det samtidig blev vedtaget, at det skulle stoppe i 2018.
 
LÆS OGSÅ: Her får du juletræet til spotpris
 
Grunden til at ordningen netop skulle stoppe her, var fordi regeringen forventede, at elprisen på dette tidspunkt ville være så høj, så varmeprisen ikke ville stige, når grundbeløbet forsvandt.

Det blev dog ikke tilfældet, og den store stigning i den årlige varmeregning kan få stor betydning for de udsatte kunder.

”En høj varmepris kan sætte hele boligsalget i stå i de områder, som bliver ramt. Derfor er det nødvendigt, at politikerne tager affære,” siger formand Steffen Damsgaard.

Omvendt mener minister Lars Christian Lilleholt, at det er værkernes eget ansvar.

Hvad tænker du om den højere varmeregning?

Finans.dk
 
Tags: