Husker du? Her måtte du ryge før i tiden

Husker du? Her måtte du ryge før i tiden

image title: 
Foto: nito500/123rf.com
Ti år efter rygelovens indførelse i Danmark har de fleste accepteret, at man ikke må ryge på eksempelvis restauranter. Det var tidligere helt normalt, ligesom det engang også var ganske uproblematisk at ryge en del andre steder, som de fleste i dag ville finde decideret vanvittigt.

Eksempelvis var det tidligere helt i orden at ryge i børnehaver. I de glade 1970’ere sad pædagogerne derfor lystigt og røg de små børn op i hovedet, mens de lagde puslespil sammen eller læste højt.

I en tv-transmitteret politisk debat var der tidligere heller ingen, der satte foden ned, hvis en af de folkevalgte pludselig tændte en cigaret. Det gjorde eksempelvis SF’s Gert Petersen i 1979, da han debatterede med blandt andre Konservatives Poul Møller.

LÆS OGSÅ: Træt af at slå græs? Sådan sparer du tid

I dagens folkeskole bliver eleverne holdt under nøje observation i en skemalagt hverdag, men i 1985 var det ikke et unormalt syn, at man kunne finde de ældste elever med en smøg i munden i skolegården i frikvarteret.

På samme måde ville mange nok også undre sig, hvis ens medpassager på en flyvetur eller togtur i dag pludselig tændte en cigaret, men engang var også det hverdag. Her var der intet forbud mod rygning i transportmidler, hvilket står i stor kontrast til i dag, hvor man end ikke må ryge på togstationerne, selvom de er udendørs.

Hvad mener du om rygeloven?

DR
Tags: 
Nøgleord: