Hvad mener du om transkønnede?

Hvad mener du om transkønnede?

Sponsoreret indhold

Filmen ”The Danish Girl”, der er instrueret af Tom Hooper, der også stod bag den firdobbelte Oscar-vindende film ”The King’s Speech” (Kongens Tale, red.), har premiere i de danske biografer i dag.
 
”The Danish Girl” er en filmatisering af bogen af samme navn, skrevet af amerikanske David Ebershoff i 2000. Det er en fortælling om danske Einar Wegener fra Vejle, der, som den første i verden, i 1930 gennemgik en kønsskifteoperation.
 
I rollen som Einar Wegener, der efter operationen skiftede navn til Lili Elbe, er Eddie Redmayne, der i 2015 vandt en Oscar for sin portrættering af fysikeren Stephen Hawking i filmen ”The Theory of Everything”.
 
Ifølge Sexlinjen er der hvert år officielt 5-15 danskere, der gennemgår en kønsskifteoperation. Derudover hører dog også dem, der vælger at tage til Thailand, for at få foretaget en operation. Disse fremgår dog ikke af de officielle statistikker.
 
Der er ifølge Sexlinjen dog også mange, der ikke gennemgår en operation, men i stedet bliver behandlet med hormoner for den vej igennem at opnå et kvindeligt udseende. Det skriver dagens.dk.
 
Hvad mener du om transkønnede?
 
Dagens.dk