Hvad nu? Snart slut med kort- og telefonbøger

Hvad nu? Snart slut med kort- og telefonbøger

image title: 
Foto: 22north/123rf.com
Det bliver sidste gang, du får fingrene i en trykt udgave af Krak-kortene og de lokale telefonbøger, når de engang udkommer i 2017.
Det oplyser Eniro, som er det firma, der står bag produktionen af de trykte udgaver af kort- og telefonbøgerne.

Fremover skal du finde adresse-, kort- og telefonoplysninger på internettet. Grunden er, at annoncørerne, som finansierer bøgerne, er blevet mere interesserede i at annoncerer online frem for på trykt papir.
Sådan lyder begrundelsen i en pressemeddelelse, som firmaet står bag.

”Det skyldes, at søgningen i højere og højere grad flytter over på internettet,” forklarer Kristoffer Apollo, der er kommunikationschef i Eniro, og fortsætter:

”Vejviserne har jo været et sted, hvor man har søgt oplysninger og kontaktoplysninger i sit lokalområde. De ting sker på internettet i dag. Det betyder, at vores omsætning på produkterne falder.”
Eniros egne tal viser, at det særligt er vores nordiske naboer, der har mistet interessen for de trykte kort- og telefonbøger.

LÆS OGSÅ: Utroligt! Medicinpriser skudt i vejret

I Danmark benytter 35 procent af den voksne befolkning enten kort- eller telefonbøgerne. Det er noget mere end i Sverige, hvor det er 13 procent og Norge, hvor det er 18 procent.

”Man må i hvert fald sige, at udviklingen er gået hurtigere i de andre lande. Vi har lavet de her målinger hvert år. Og Danmark har holdt bedre fast,” siger Kristoffer Apollo.

”Det afspejler vores offentlige struktur i Danmark. Og på grund af den måde Danmark er opbygget, har vi udgivet flere og mere lokale titler end i Sverige og Norge. Og vi kan se, at de lokale titler har haft en bedre udbredelse,” fortsætter han.
Eniros vejviseres historie går helt tilbage til 1770, hvor den første vejviser over København blev udgivet.

Hvad synes du om, at de trykte kort- og telefonbøger forsvinder?
 
BT 
Tags: