Hver 4. dansker har denne ulækre vane

Hver 4. dansker har denne ulækre vane

image title: 
eduardsv/123rf.com
Kan du nikke ja til ovenstående, har du noget til fælles med langt de fleste danskere. Det er nemlig 41 procent af danskere, der kan finde på at grave efter guld i det offentlige. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af analyseinstituttet YouGov for BT og MetroXpress.

Hvis man skal tro den udenlandske læge, Dr. Erich Voigt, så skal danskerne stoppe med at stikke graberne i næsen.

”Det fører videre til blødninger, flere bakterier, forøger skorpen og skaber yderligere irritation inde i næsen, ” siger Dr. Voigt.

Én ting er, at det kan være farligt at pille næse, men halvdelen af danskerne svarer også, at de synes, det er ulækkert, at andre roder efter bussemænd i det offentlige. I undersøgelsen er det kun 9 procent, der mener, at det er normalt.

​LÆS OGSÅ: Luft i maven? Det skal du spise

Psykolog ved Center for Kognitiv Adfærdsterapi Martin Bergen kalder det for en dårlig vane at pille næse og mener samtidig, at der er en særlig grund til, at så mange danskere finder det ulækkert at gøre det i det offentlige.

”Folk synes, det er ulækkert, fordi det kommer indefra som eksempelvis snot og bussemænd. Det vil folk ikke dele med andre, ” siger Martin Bergen og fortsætter:

”Det er selvstimulerende adfærd, der social set ikke synes godt at betragte. Men selvfølgelig kan det også være et behov. ”

Psykologen råder til, at man bliver bevidst om sin vane, finde ud af hvornår den opstår – og simpelthen stopper med det.

Hvilken vane, synes du, er den mest irriterende, at andre har i det offentlige rum?

BT
Tags: 
Nøgleord: