Hver anden dansker undgår handikappede i toget

Hver anden dansker undgår handikappede i toget

image title: 
Foto: Denys Kuvaiev/123rf
En undersøgelse fra Socialforskningsinstituttet viser blandt andet, at 30 procent af de adspurgte ville vælge et bord væk fra en person med et synligt handicap på en cafe eller restaurant. Ligeledes svarer 47 procent, at de helst vil undgå at sidde ved siden af en handicappet i toget.

LÆS OGSÅ: Ældre fejlbehandles hver dag 

På grund af en video, der er gået viralt på nettet, er denne problemstilling nu blevet højaktuel. Videoen, der er lavet af en fransk handicaporganisation, viser et eksperiment, hvor børn og voksne skal efterligne det, de ser på en skærm.

Det viser sig, at både børn og voksne efterligner en række menneskers ansigter og grimasser, men da en handikappet pige viser sig på skærmen, er resultatet et andet. Her er det nemlig kun børnene der efterligner. De voksne er tydeligvis meget ubekvemme ved situationen.

Den franske handikaporganisation konkluderer, at det er fordi voksne er berøringsangste.

Det kan 40 årige Christina Davidsen fra Rødovre nikke genkendende til. Hun lider af medfødt knogleskørhed og måler derfor kun 92 centimeter og sidder i kørestol.

LÆS OGSÅ: Er du en af hverdagens helte? 

”Der er ikke særligt mange, der henvender sig. Man får mere de der blikke, og folk skynder sig at kigge væk, så det er den der berøringsangst,” siger hun til TV 2.

Måden, folk reagerer på, frustrerer Christina.

”Vi er ikke så mystiske, vi er helt almindelige mennesker,” siger hun og uddyber:

”Jeg ved jo godt, at folk er ikke dumme, det er uvidenhed ofte, at de kigger - og nysgerrighed selvfølgelig, siger Christina Davidsen.”

Hvordan reagerer du, når du møder en handikappet person?

TV2 

Tags: