Hver tredje dansker vil snyde med bilforsikringen

Hver tredje dansker vil snyde med bilforsikringen

image title: 
welcomia/123rf.com

Selvom det kun er ganske få danskere, der mener, at det er i orden at snyde med forsikringer generelt, så er billedet et andet, når det kommer til at snyde med bilforsikringen for at hjælpe sine børn økonomisk.
 
Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for sammenligningstjenesten Samlino.dk.
 
I undersøgelsen svarer hele 29 procent af de adspurgte, at de mener det er i orden at forældre står registreret som ejere af deres børns biler, så de kan få bilforsikringen billigere.

 
Blandt folk i forsikringsbranchen går fænomenet under betegnelsen  'børnebiler', og selvom det umiddelbart kan virke som en harmløs lille tjeneste for at hjælpe børnene med deres månedlige udgifter, så kan det få store konsekvenser - både økonomisk og personligt.

LÆS OGSÅ: Derfor kan din bil ikke starte i kulden

”Det kan naturligvis være fristende at forsikre bilen i mors eller fars navn, når børnene får kørekort og skal have egen bil. Prisforskellen er betragtelig, hvilket hænger helt naturligt sammen med, at risikoen for skader er langt højere hos de unge og uerfarne bilister”, siger direktør i ABCForsikring, Eilif Nørgaard og tilføjer:
 
”Det er almindeligvis ok med forsikringsselskabet, at man lejlighedsvis låner bilen ud til sine børn. Men er den unge bilist daglig bruger af ’mors eller fars’ bil, kan det få store konsekvenser ved skade. Erstatningen kan reduceres eller helt bortfalde, og i yderste konsekvens – selv om det er sjældent - kan forsikringssvig medføre både store bøder og endda fængselsstraf.”
 
Hos Samlino.dk er opfordringen fra adm. direktør, Kristian Pitzner-Jørgensen, da også ganske klar:
 
”Lad være med at snyde. Det er rigtigt, at det er dyrt at forsikre sig som ung og ny bilist. Men ser man sig lidt for og undersøger markedet, er der faktisk en del penge at spare, ofte flere tusinde kroner årligt. Tilmed har nogle selskaber på det seneste åbnet for, at man som ung bilist kan opnå elitestatus på ganske få år ved skadefri kørsel i eget navn og på den måde opnå en billig bilforsikring uden at risikere en plettet straffeattest.”

Kunne du finde på at snyde med bilforsikringen? 

Samlino.dk 


Tags: 
Nøgleord: