Hverdagens myter: Fup eller fakta?

Hverdagens myter: Fup eller fakta?

image title: 
Foto: kzenon/123rf.com
1. MYTE: Opladere i en stikkontakt til for eksempel mobiltelefoner bruger ikke strøm, medmindre det er tilsluttet et apparat til opladning.

FUP: Er din stikkontakt også tændt, selvom du ikke oplader din telefon? Så bruger du strøm alligevel - uanset om det apparat, der skal oplades, er tilsluttet eller ej.

2. MYTE: Mavebøjninger giver flad mave.

FUP: Vi har alle sammen forsøgt os med hundredevis af mavebøjninger, enten som et nytårsforsæt eller for at gøre os klar til bikinisæsonen – men det hårdere arbejdere er altså spildt, da maven altså ikke bliver fladere af mavebøjninger. Man får derimod en flad mave af at reducerer ens fedtprocent.

LÆS OGSÅ: 8 ting alle hader ved at flyve

3. MYTE: En powernap midt på dagen kan hjælpe på koncentrationen og humøret.

FAKTA: Efter en lang arbejdsdag har du stadig mange pligter foran dig, men en hurtig powernap på sofaen kan gøre underværker, da det vil give dig energi og godt humør til resten af dagen.

4. MYTE: Hovedpinepiller før sengetid kan mindske tømmermændene. 

FAKTA: Du har formentligt erhvervet dig en kæp i øret i løbet af firmafesten, men et godt forbyggende trick for at undgå tømmermænd kan altså være at tage nogle hovedpinepiller, før du ligger dig til at sove. Husk dog også at drikke vand.
 
5. MYTE: Det er sundere at stege i olivenolie end i smør og margarine. 

FUP: Så er der endeligt glædeligt nyt for os, der foretrækker at stege i rigtigt smør, da forskning viser, at mængden af stegestof, der bliver siddende på det stegte, er meget lille, og at det derfor ikke gør den store forskel, hvad man steger i.

Hvilke hverdagsmyter kender du?
Tags: 
Nøgleord: