Hvert andet danske barn svømmer dårligt

Hvert andet danske barn svømmer dårligt

Sponsoreret indhold

Svømning er bestemt ikke en disciplin, danskerne kan prale af at beherske. En undersøgelse foretaget af YouGov for Dansk Svømmeunion viser nemlig, at hvert andet barn i alderen 7-14 år ikke kan svømme de 200 meter, der ifølge nordiske regler gør en person svømmeduelig.
 
Den statistik bekymrer direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, der godt er klar over, hvor kernen til problemet skal findes:
 
”Jeg troede ikke, at det stod helt så skidt til. Jeg er ikke meget for at gøre nogen til syndebukke, for jeg mener, det er et fælles ansvar, men undersøgelsen viser, at det er de børn, hvis forældre heller ikke er gode svømmere, som ikke kan svømme,” siger hun til Berlingske.
 
Ifølge Pia Holmen er det dog ikke kun forældrene, der skal lægges til last for børnenes dårlige svømmefærdigheder. Skolerne har også et ansvar, men det kan blive svært at leve op til grundet besparelser:
 
”Det er ømtåleligt, for vi ved jo godt, at det er fordi, skolernes økonomi er belastet, men det er supervigtigt, at der er skolesvømning på alle landets skoler, for ellers er der for mange børn, vi ikke får fat i.”
 
Den bekymrende statistik har fået Dansk Svømmeunion til – i samarbejde med Trygfonden og Danmarks Idrætsforbund – at søsætte et treårigt projekt kaldet ”Alle skal lære at svømme”, hvor der fokuseres på at optimere folkeskolens svømmeundervisning.
 
Hvor vigtigt er det at have svømmeundervisning i folkeskolen og hvor stort et ansvar har forældrene?
 
Berlingske