Hvidvin er sundere end du tror

Hvidvin er sundere end du tror

image title: 
Foto: foodandmore/123rf.com
Mange danskere kan godt lide et glas vin til aftensmaden eller ved sociale sammenkomster, og faktisk er den hvide af slagsen slet ikke så slem at indtage. I hvert fald findes der seks punkter, hvor hvidvin har positive virkninger på dig.

Blandt andet har et studie vist, at de personer, der fik 10 procent af deres daglige kalorieindtag fra hvidvin, tabte sig lige så meget som de, der fik kalorieindtaget fra forskellige juicer. Samtidig indeholder hvidvin færre kalorier end rødvin, så det er også en grund til at vælge den til hverdag og fest, hvis du vil passe på vægten.

LÆS OGSÅ: Drikker du kaffe? Så kan du undgå disse sygdomme

Udover at være vægtnedsættende modvirker hvidvin også søvnløshed og åreforkalkning, mens det tilmed holder dine lunger sunde. I sidstnævnte tilfælde skyldes det, at hvidvins antioxidanter afhjælper lungeforringelse, mens åreforkalkning modarbejdes gennem stofferne tyrosol og hydroxytyrosol, der begge findes i hvidvin. Samme stoffer er desuden med til at mindske risikoen for at få Alzheimers.

Sidst, men ikke mindst har der altid været en forestilling om, at rødvin er forbundet med et sundere kolesteroltal, men faktisk har et studie vist, at hvidvin er lige så kolesterolnedsættende. Derfor kan du med god samvittighed lige så vel ty til hvid som rød, når det handler om dit kolesteroltal – og i det hele taget for den sags skyld.

Foretrækker du hvidvin frem for rødvin – eller hellere noget helt tredje?

Woman
Tags: 
Nøgleord: