Hvilket tøj skal jeg vælge til jagt?

Hvilket tøj skal jeg vælge til jagt?

Du kan finde et væld af forskellige former for jagttøj. Hver enkelt type jagttøj passer til én eller få former for jagt. Som jæger er det vigtigt, at du ved, hvad du skal lede efter, når du skal købe nyt tøj til jagt. Der er flere ting, der skal være i fokus i denne sammenhæng, men det primære fokus bør være på din foretrukne jagttype.

Jagttøj kan findes i stort set alle prisklasser. Det er sjældent, at det er billigt – i hvert fald ikke, hvis du ønsker at sikre, at kvaliteten er i top. Heldigvis er der ofte mulighed for at købe gode sættilbud. Det kan der være en del penge at spare ved. Når du skal købe jagttøj, skal du vide, at de overordnet kan inddeles i tre kategorier.

Tøj til aktiv jagt

Hvis du leder efter jagttøj, der egner sig til riffeljagt eller øvrige jagtformer, hvor man bevæger sig en del, bør det være tøj uden store lommer til patroner. Sådant tøj minder en del om vandretøj. Det sidder både tæt til kroppen og er ofte formsyet efter kroppens bevægelser.

En stor del af det tøj, der er udviklet til aktiv jagt, har et indlæg af elastisk stof. Det skyldes, at materialet øger bevægeligheden og gør tøjet mere komfortabelt. Tøjet vil dertil være enten vandafvisende eller vandtæt. Frem for alt skal det dog være åndbart – og i enkelte tilfælde bør det også være ventileret.

Tøj til hagljagt

Jagttøj, der er lavet til hagljagt, har store lommer. Det er en fordel, da de dermed kan indeholde et stort antal haglpatroner. Endvidere er lommerne udformet således, at de er åbne, så det er nemt at få fat i dine patroner i lommen. Det kan vise sig at have stor betydning, hvis det pludselig skal gå stærkt.

I denne kategori finder du også tøj, der er blevet ekstra forstærket. Derfor kan en sådan type tøj tåle, at du går en tur igennem et tjørnekrat eller lignende.

Selskabsjagt eller herregårdsjagt

Her er der tale om en lidt mere traditionsrig form for jagt. Ofte er der tale om tweed-tøj, der er fremstillet i uld. Dertil bruges der typisk enten parfour, partwo eller knickers, som er det, der er mest brugt til denne type jagt. Som navnet også antyder, så er det én af de finere former for jagtbeklædning.

Tweed, som er det, der er nævnt herover, er et tæt vævet uldprodukt, der er slidstærkt. Dertil er det også næsten vandtæt, ligesom det også er et meget åndbart materiale. Samtidig er det også et uldmateriale. Det er en fordel, da det garanterer, at du kan holde varmen, selvom det er koldt.

Hvor kan jeg købe dette jagttøj henne?

Der findes mange danske forhandlere af jagttøj. Derfor er det svært at vurdere, hvor du skal handle henne. Det vigtigste er at fokusere på, hvor du kan købe kvalitet til gode priser. Fokuser på at købe tøj af høj kvalitet fra respektable og velrenommerede brands, som du fx kan finde hos www.hunterspoint.dk.
Tags: