Hvis du kan svare ja til dette spørgsmål, skal du sige op

Hvis du kan svare ja til dette spørgsmål, skal du sige op

image title: 
dotshock/123.rf.com
”Skal man være glad for at gå på arbejde, er det helt afgørende, at man føler, at det, man laver, giver mening. At man gør en forskel og skaber synlige resultater,” siger Arlette Bentzen, chief happiness officer hos bureauet Arbejdsglæde.nu.

”Men én ting er at være tilfreds. Noget helt andet er at glæde sig til at gå på arbejde,” forklarer arbejdsglædespecialisten. Herunder kan du læse, hvad der har den største negative påvirkning på vores arbejdsglæde:

DE SEKS STØRSTE ARBEJDSGLÆDEDRÆBERE:
    1. Brok fra kollegaerne 33 %
    2. Manglede ros og anerkendelse for det arbejde, du udfører 30 %
    3. Manglede hjælp og opbakning fra min leder 29 %
    4. Relationen til min chef 28 %
    5. Manglende eller uklare rutiner og politikker 28 %
    6. Travlhed 27 %

Kilde: Arbejdsglæde.nu.

LÆS OGSÅ: Lider du af træthed i hverdagen? – så spis dig frisk

Hvis en virksomhed oplever utilfredshed blandt medarbejdere, bør man i højere grad fokusere på det som fungerer, fremfor dem som ikke gør, siger Arlette Benzten.

”På den måde viser man medarbejderne, at de har et meningsfyldt arbejde, og at de skaber resultater. Man skal ikke fortælle dem, hvad de ikke gør, men hvad de rent faktisk gør”.

Er du træt af din nuværende arbejdssituation, kan du spørge dig selv om følgende:

”Hvis du føler, at du har mistet arbejdsglæden, så spørg dig selv, om du har gjort alt, hvad du kunne for at gøre det bedre. Har du forsøgt at gå foran, tage fat i ledelsen og ændre det, der er forkert?,” fortæller hun – og fortsætter:

”Hvis svaret er ja, skal du sige op. Også selvom du ikke har et andet job på hånden. Man kan blive rigtig syg af at blive i et job, hvor man ikke er glad”.

Er du glad for din nuværende arbejdssituation? Hvis ikke, hvad skulle så forbedres?

Søndagsavisen