Hvis du også vil være med på nyeste mode, ja så skal du nu hoppe i et par waders.

Hvis du også vil være med på nyeste mode, ja så skal du nu hoppe i et par waders.

Fiskeri slår igennem i hovedstaden  

Fiskeklubber stormer lige nu frem i København, og flere andre byer forventes også at hoppe i waders den næste stykke tid.
På trods af at fiskeri og klubber for samme passion ikke er noget nyt, er den stigende omtale og interessen især blandt de unge noget helt nyt.

Fiskeri er for Alle

For mange forbindes fiskeri med en ferie til sverige, en tur i sommerhus, en aktivitet med lejrskolen, eller med hyggestunder med deres far.
For fiskeri er foruden at være et af verdens ældste erhverv, også en aktivitet der tilbage til stenalderen har været nødvendig for familiens overlevelse og oftest blev udført af de mandlige medlemmer af familien.
 
I dag kan fisk dog findes året rundt i køledisken, og derfor er fiskeri i folkemunde blevet kendt som en ferieaktivitet eller hobby stadig primært forbeholdt voksne mænd.
For de få er fiskeri dog også en anerkendt sportsgren, hvor konkurrence-kategorierne er mangfoldige og ligeså er konkurrencen.
Sportsfiskeri sætter andre krav til udstyr, træning og ambitionsniveau, men det er ikke konkurrencen og målrettet træning, der trækker de unge til fiskeriet, de unge ser nemlig helt andre værdier i bruge deres fritid på at fiske.

Fiskeri anno 2019

I en tid hvor unge har mere fart på end nogensinde før, konstant er tilgængelige online og sætter høje krav til sig selv hver dag, søger mange unge imod aktiviteter hvor de kan koble fra, samtidig med at de udretter noget.
 Kærligheden til fiskeriet kommer fra grundelementer i hobby-fiskeri,
de unge ser luksuriøsiteten i af tage tid til dem selv hvor de kan nyde stilhed, komme ud i smuk natur og være sammen om noget der ikke går alt for hurtigt.
 
Præcis disse argumenter, samt det at kunne fokusere og være tålmodig er nogle af de ting
Fiskeklubben Fiskekonerne nævner som årsag til hvorfor de begyndte at fiske.

Unge kvinder kan også fiske

Fiskekonerne er en gruppe unge kvindelige fiskere, fra København, der er selvproklameret “Danmarks dårligste fiskere”, på trods af dette elsker de at samles om fiskeriet, hvilket de også delte i deres optræden i dansk fjernsyn.
De fortæller at de elsker at fiske fordi at de nyder samværet, det simple fokus der er i fiskeri samt at det støtter tankegangen om det naturlige og økologiske fra “natur-til bord”.

Fiskesæsonen står for døren

Hvis du også har lyst til at give dig i kast med fiskeri, så er sommeren det allerbedste tidspunkt at prøve fiskeriet af, for det er om sommeren at forholdene er allerbedst. For selvom de gængse sommer-aktiviteter som spil og badning er fantastiske, kan afveksling være en lykke, og her er fiskeri nemt at gå til.

Brug din ferie på at fiske

Flere vælger også at gøre fiskeri til omdrejningspunktet for deres ferie.  
Ved enten at leje en hytte tæt på vandet, låne en båd eller blot gøre brug at alle kysterne og søerne i Danmark, kan du nemt skabe rammerne om en fantastisk sommer fuld af fiskeri. Brug dagene i og omkring søen på at fange fisk til aftenens måltid på grillen, imens du kobler af fra hverdagens trummerum, får masser af frisk luft, sammen med dine kære.  

Hvordan kommer du i gang?

Første skridt er at finde et sted du kan og må fiske, det er nemlig ikke alle steder fiskeri er tilladt, så undersøg dette på forhånd. Du kan få hjælp ved at søge oplysningerne online eller hos et lokalt turistbureau, men du kan også finde en nærliggende fiskeklub og få deres tips og tricks. Derudover skal du bruge noget grej, udstyret findes i adskillige prisklasser, og kan købes og lejes flere steder, men vil du være sikker på at fiskegrejet passer perfekt til dig, så er det bedst at anskaffe det selv.
Ved at købe dit eget sikrer du at udstyret passer til hvordan, hvor og hvornår du har lyst til at at fiske, skal du eksempelvis fiske fra en båd, i en sø eller hav, eller foretrækker du at gå ud med waders, så afveksler udstyret en del, ligesom det afveksler hvis du vil fiske hele året eller blot om sommeren.
Så hvis du vil have den bedste oplevelse og resultat, så bør du rådføre dig med specialister. heldigvis kan du stadig finde udstyr i mange prisklasser, eksempelvis online.
 
Hvis du også hopper med på bølgen, så rigtig god fangst!
Tags: