Hvordan har COVID-19 påvirket os danskere?

Hvordan har COVID-19 påvirket os danskere?

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Coronavirussen har påvirket hele verdenen, og nogle lande har været hårdere ramt end andre. Det er en verdenshistorisk situation som vi gerne havde været foruden. COVID-19 har indflydelse på næsten alle aspekter af samfundet og endda privatlivet.
Tilbage i marts da Danmark lukkede ned, var der ingen der vidste at den ville have indflydelse helt på den anden side af sommerferien, og vi har endda stadigvæk ikke en idé om, hvornår det hele stilner af. I skrivende stund tyder det på at smittetrykket bluser lidt op i diverse lokalområder, men at der overordnet er styr på situationen. Men hvordan har COVID-19 egentlig påvirket os danskere? Tage vi mere hensyn? Og hvordan har vi det i forhold til mange andre lande?
 

Danmark er ikke slemt ramt

Danmark er på ingen måde slemt ramt i forhold til så mange andre lande som f.eks. Spanien og Italien. Vi har i Danmark været gode til at passe på hinanden, og det har givet pote. Vi har heller ej taget alle tiltag fra andre lande til os. Vi har f.eks. ikke skulle bruge godkendte mundbind offentligt før nu, hvilket andre lande har haft indført fra start. I Spanien kan man ikke gå ind i en butik uden at man skal bære mundbind, spritte af og nogle steder endda bære handsker. De står også flere steder og måler ens kropstemperatur, og hvis den er høj, så bliver du ikke lukket ind. Det er tiltag man har måttet tage, netop fordi smittetrykket har været så højt i Spanien.
 

Hvad skyldtes stigningen i smittetallene?

Hen mod slutningen af sommeren har vi set en stigning af smittede. Stigningen sker mest lokalt, og specielt byer som Aarhus har været slemt ramt, og har altså været nødsaget til at lukke ned for områder og indføre lokale restriktioner som f.eks. krav om mundbind mv. At smittetrykket stiger kan forklares ved at vi som danskere har været lidt for løse i vores forbehold over sommeren, og så må vi også huske på, at der testes flere og flere, hvorfor tallene naturligt vil fremstå højere.
Derudover ser vi også en stigning i smittede iblandt minoriteter – herunder somaliere i Aarhus. Dette sker typisk fordi de befinder sig mange af samme familie på et sted, og det er altså et kulturelt problem, som netop opstår fordi de befærdes så mange personer sammen under samme tag. Dette er altså et eksempel på, at vi som mennesker i sådanne krisesituationer er nødsaget til at ligge kultur og religion til side for den sunde fornuft og medmenneskelighed. 

 
Tags: