Hvordan kan du låne penge som student?

Hvordan kan du låne penge som student?

(Annonce)
Er du studerende på nuværende tidspunkt? Så ved du nok også, at der ikke altid er helt så mange penge i overskud, som det kunne være rart at have. Derfor er der mange, der føler sig nødsaget til at tage den ene eller anden form for lån - især hvis de pludselig står overfor en uforudset akut udgift.

Nogle er selvfølgelig så heldige, at de har forældre, der har så mange penge, at de kan låne nogle ud til dem, og det kan godt være en god løsning, da du højest sandsynligt kan slippe for renterne på den måde. Dog er det ikke altid en god ide, da der hurtigt kan komme en følelse af, at forældrene styrer ens økonomi og du vil dermed opleve, at du ikke længere føler dig så selvstændig.

Hvis du vil undgå dette eller dine forældre blot ikke har råd til at låne dig penge, så må du ty til andre metoder - og her er der flere forskellige.

Studielån

For mange giver det bedst mening af foretage et studielån, når de er studerende, da det er et lån berettet mod netop denne gruppe. Fordelen ved et studielån er som sagt, at den er rettet mod studerende - det vil sige, at du kan søge om et studielån uden at skulle stiller sikkerhed.

At stille sikkerhed vil sige, at du pantsætter eller i hvert fald skriver under på, at låneselskabet må tage en værdigenstand fra dig, i fald du ikke kan betale pengene tilbage. Værdigenstanden kan være en bil eller noget andet af værdi, der sikrer, at firmaet ikke taber så meget på handlen, hvis du bliver ude af stand til at betale den tilbage.

Ulempen ved et studielån er, at der ofte er en lavere begrænsning på lånet end hvis du for eksempel går til en bank eller andet steds.

Andre lånemuligheder

Når det kommer til andre lånemuligheder på nettet, så er der selvfølgelig mange forskellige.

For mange vil det være fristende at se kviklånet som det næste valg, fordi det er nemt og ikke tager særligt lang tid. Ulempen ved denne type lån er netop det sammen som fordelen - fordi det hele er nemt og ikke tager særligt lang tid, bruger du heller ikke nødvendigvis særligt længe på at overveje beslutningen.

En lånemulighed, hvor du derimod er nødsaget til at overveje din beslutning i længere tid, er ved et banklån. Et banklån kræver tit en samtale, som du bliver nødt til at tage tid ud af din hverdag til at møde op til, hvorefter de vil kigge på din økonomi og vurdere, om du er kvalificeret til et lån. Dette giver dig mulighed for at tænke over valget, samt høre fordelene og ulemper ved at foretage lånet. Ender du med at tage lånet hos banken, er der desuden mulighed for at få hjælp til at lægge et budget, så du er sikker på, at du kan betale lånet tilbage hurtigst muligt.

Ved et kviklån går der cirka 2 minutter fra du har ansøgt om lånet til du ved, om du kan låne pengene. Dette er hurtigt, nemt og effektivt, og det er desuden heller ikke alle steder, hvor du behøver stille sikkerhed, hvorimod dette ofte er påkrævet hos bankerne.

Som student kan du altså låne penge på flere forskellige måder, og hvilken der passer bedste til dig, kan du kun selv afgøre.
Tags: