Hvorfor er det vigtigt med en god hobby?

Hvorfor er det vigtigt med en god hobby?

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

De fleste af os har en hobby som vi bruger en del tid på, og mange af os har op til flere hobbyer. Nogle hobbyer er sæsonpræget, og kan derfor kun dyrkes indenfor en bestemt sæson. Det kunne f.eks. være fiskeri, som oftest kun dyrkes når vejret er til det, og dermed ikke så meget om vinteren. 

Men hvorfor er det vigtigt med en hobby? Og hvad er en god hobby? Definitionen på en hobby er noget vi godt kan lide at dyrke udover vores professionelle liv. Det betyder altså, at det er en aktivitet som vi går til eller laver i vores fritid. Det er meget forskelligt hvad man vælger at betragte som en hobby, og der findes også et hav af forskellige hobbyer. Som regel er der også stor forskel på hobbyer fra kultur til kultur, og man er ofte præget af ens omgangskreds. Hvis nu eksempelvis mange af dine kolleger cykler mountainbike i deres fritid, så er chancen for at du hopper med på vognen også stor. 
 

En god hobby er noget der får dig til glemme hverdagens stress

En indikator på, at din hobby er god for netop dig er hvis den får dig til at glemme hverdagen i mens du dyrker din hobby. Måske du elsker at gå i motionscenteret, og i den tid du befinder dig i centeret, er det kun dig og vægtene, og du glemmer fuldstændig hvor dårlig en dag du havde på arbejdet. Eller måske du godt kan lide at bygge en masse ting hjemme i garagen – det kunne f.eks. være møbler eller generelt bare fikse ting der går i stykker. Her kan du igen finde ud af, om det faktisk er en god hobby for dig, hvis det er noget du selvfølgelig ser frem til og nyder, og hvis det får dig på andre tanker, end de måske negative tanker du har haft på arbejdet eller andre steder fra. Rito.dk er en hobbybutik som man kan finde en masse inspiration på, hvad end man er til DIY eller strikkeri. 
 

Den perfekte hobby for dig er ikke nødvendigvis perfekt for din næstemand

Blot fordi en hobby er interessant for dig, betyder det ikke at den er noget for din næstemand. På samme måde er det ikke sikkert at din bedste kammerats yndlingshobby er noget for dig, blot fordi han elsker det og fordi i er bedste kammerater. Derfor er det vigtigt at man finder sin helt egen hobby, og ikke lader sig påvirke af hvad ens nærmeste synes om denne hobby. Det er meget personligt, og altså ikke noget andre kan bestemme for dig. 
Sørg for at du finder en hobby som gør dig glad, og som du ser frem til at dyrke efter arbejde eller hvornår du ønsker. Det kan være meget behjælpeligt med stress, og fører generelt til meget mere livsglæde i dagligdagen. 

 
 

Tags: