Hvorfor sørger Vesten kun for Paris på Facebook?

Hvorfor sørger Vesten kun for Paris på Facebook?

image title: 
Ricardo Zubizarreta/123rf.com
Foruden hashtagget #prayforparis – bed for Paris – har mange lagt det franske flag, trikoloren, ind over deres profilbilleder på Facebook eller uploadet tegningen af et fredstegn med Eiffeltårnet i midten for at vise sympati med ofrene.

Det er ganske enkelt udtryk for alt fra uigennemtænkt snæversyn til rendyrket racisme, når private og politikere så entydigt fokuserer på Paris, mener rasende brugere af sociale medier.

LÆS OGSÅ:  De er de pædofiles værste mareridt

Eksempelvis har Facebook-brugeren Lovelyn Chidinma Nwadeyi i en direkte opfordring skrevet til Facebook-stifteren, Mark Zuckerberg, for at udbede sig mulighed for at kunne lægge en række uroplagede mellemøstlige og afrikanske landes flag ind over sit profilbillede.
Lovelyn Chidinma Nwadeyi slutter af med at skrive:

”Facebook har halvanden milliard brugere verden over og viser alligevel kun solidaritet, når hvide, vestlige mennesker bliver ramt. Det er forargeligt, at dette får lov til at ske. Sorte og arabiske mennesker har også værdi og er konstant udsat for overgreb, mens verden er tavs.”

Flere brugere er gået skridtet videre, og har skudt deres utilfredshed direkte efter enkeltpersoner. Det skete blandt andet for den danske feministiske blogger Proletarprinsessen, der allerede dagen efter terrorangrebene i Paris skrev på sin Facebookside:

”Nå, men jeg har fået en del mails omhandlende den Europaforherligelse, jeg udfører, fordi jeg kun har postet noget om terrorangrebet i Paris - og ikke resten af verden. En art subtil racist er, hvad jeg er. Så her kommer det så:

Mine tanker går til: … Palæstinensere, Syrien, Irak, Ukraine, Eritrea, Myanmar, Den central afrikanske republik, Jummaerne, Mali, Kashmir-regionen, Afghanistan, Columbia, Algeriet, Yemen, fordrevne i Pakistan, Somalia, Nepal. Har jeg glemt nogen? Helt sikkert.”

Hun slutter sin sarkastiske statusopdatering af med:

"Må jeg benytte lejligheden til at brække mig over at bruge terrorangrebet i Paris til at konkurrere i selvretfærdighed.”

Hvilken lejr tilhører du, og hvorfor? Del din mening med os i debatten!

BT 
Tags: