Hvornår er et godt tidspunkt at skifte bil?

Hvornår er et godt tidspunkt at skifte bil?

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Det er dyrt at have bil i Danmark. Vi har dyre afgifter, og som regel er priserne dobbelt så høje som i f.eks. Tyskland. Afgifterne er der selvfølgelig af en grund, men det betyder også at vi danskere nok ikke skifter bil så ofte igen. Det er en stor investering hvad end man skal have en lille bil eller en stor bil, og derfor er det også vigtigt at man gør sig nogle grundige overvejelser, når man skal købe ny bil.

Der findes mange forskellige bilmærker at vælge i mellem, og det kan være svært at navigere rundt på et marked hvor bilerne efterhånden ligner hinanden meget, og man samtidig har svært ved at genkende kvalitetsforskelle. Teknologien er blevet så god, at der ikke er meget forskel på mærkerne indenfor de respektive klasser, og derfor handler det i dag meget om præferencer, og knap så meget om hvilket mærke der har den bedste teknologi eller kvalitet.
Et mere relevant spørgsmål er nok, hvornår man bør skifte bil – sådan rent økonomisk. Og hvor er det bedst at handle bil? Kan det betale sig at lease eller skal man købe? Det kigger vi nærmere på i denne artikel.
 

Skal du køre bilen helt ud, eller skifte ud oftere?

Det er ikke alle der har behov for at have en fin bil. Mange kan nøjes, og synes på ingen måde at det er pengene værd, at investere i en lækker bil. Det har ikke nødvendigvis noget at gøre med indkomst, men blot et spørgsmål om behov, og forskellige præferencer, og derfor er der altså ikke noget fast svar på, hvad der er rigtigt eller forkert.

Hvis du bruger meget tid på at køre til og fra arbejde, så kan det være en god idé at skifte bilen ud lidt oftere, så bilen ikke har mistet alt for meget værdi før skiftet sker. Som regel så plejer dette at være ved omkring 100.000 km.

Til gengæld, har du ikke et behov for en fin bil, så kan du spare mange penge ved at køre bilen helt ud. Det er dog kun anbefalet, hvis bilen ikke har været for mange reparationer igennem, hvorved det ikke er økonomisk fordelagtigt at beholde den. Det er altså en vurderingssag.
 

Hvordan får du mest for din gamle bil?

Der er flere måde at sælge sin bil på, og de har alle deres fordele. Det kan væres vært at gennemskue hvad værdien af ens gamle bil er, og så må man forsøge at gøre sin research. Du kan f.eks. få en bilvurdering her, hvor du nemt kan få en troværdig vurdering af din bil. Når du kender ca. prisen på din bil, så kan beslutte dig for, om du vil sælge privat eller til en forhandler. Sælger du privat, så har du mulighed for at forhandle lidt mere, og samtidig også få mere for bilen, da der ikke er en forhandler i mellem, som skal sælge videre til en avance.

Fordelen ved at sælge til en forhandler er dog, at det er nemmere og man kan bruge det i forhandlingerne til den nye bil.

 
Tags: